OPP IGJEN: Det går ikke bare nedover.

Det er i nedoverbakke det går nedover

Under Dusken har testet én av mange akebakker i Trondheim. Gjør det du også, dersom snøen kommer tilbake, da.

Det er vinter og solen skinner. Strålene reflekteres i kritthvite trær og luften er frisk og kald. Det er på slike dager at det urnorske instinktet som har blitt internalisert siden du var barn setter inn. Du må rett og slett ut i natur. 

Som student har du dessverre litt begrenset med muligheter. Ja, du kan traske rundt i skogen på langrennski, eller ta en mer vertikal tilnærming med alpint. Problemet er bare at førstnevnte er drit kjedelig, mens sistnevnte er forbeholdt Åre for en del av oss. Hvorfor ikke prøve aking?

Selv om du strengt tatt er for gammel, så er det noe magisk med å hente ut barnet i deg. Ta med deg et par venner og finn en passende bakke. Det med venner er ganske viktig. Det er litt rart å ake alene. 

Så finn deg en bakke og kast deg ut i det. Du vil kjapt oppdage at aking er skikkelig gøy, og akkurat passe skummelt. Helt til en liten unge kommer og ser ti ganger så kul ut som deg. Samma det! Den ungen aker helt sikkert daglig. En skikkelig akenerd.

LES OGSÅ: Nytt kunstmuseum i Trondheim:– Jeg hadde dratt om det var billigere og de solgte alkohol.

De bratteste og beste akebakkene i Trondheim 

Dersom du nå kjenner på savnet, er alt du trenger et akebrett og en bakke. Et akebrett må du fikse selv, men vi kan hjelpe deg med valg av bakke. 

Festningen 

Under Dusken har selv testet ut denne akebakken, og som du kan se på bildene skapte den både redsel og glede. Spørs litt hvem du spør. 

SOSIALT: Ta deg tid til de gode samtalene på vei opp bakken.
KRÆSJ: Vær forberedt på at det kan bli litt fysisk kontakt.
EN GOD VENN: Aking er gøyere sammen.

Skistua ved Gråkallen 

Disse bakkene er nok kjent for mange, men som oftest med ski på bena. Disse bakkene fungerer imidlertid utmerket godt også for aking, og passer perfekt dersom du ønsker en pustepause mellom bakkene med en kopp varm kakao i Skistua. 

Blyberget 

Dersom det er nok snø, er denne akebakken ved Sverresborg Trøndelag folkemuseum å anbefale. Her trenger du ikke engang akebrett, ettersom du kan leie både spark og akebrett.

LES OGSÅ:  Campussamlingen setter Dødens dal i fare.

Powered by Labrador CMS