Magnus Skaug – Anthems vol. 1

Skarpsindig blanding av jazz og elektronika fra tidligere NTNU-musiker.

Publisert Sist oppdatert

Magnus Skaug er nylig uteksaminert fra jazzlinja på NTNU. Han er medlem i det Trondheim-baserte bandet Magic Mirror, og debuterte som soloartist tidligere i sommer. Anthems Vol. 1 er ei samling med eksentriske låter av Skaugs egen oppfinnelse, og på et knippe av låtene får han hjelp fra Martin Matone på trommer og Eskild Myrvoll på bass.

Skiva starter med den elektriske “BFRB”. En rocka låt som anvender mye skrangling for å sette scenen for resten av den nokså korte skiva. Førsteinntrykket tilsier at Skaugs solomusikalske stil er av ei dynamisk og innvikla art. Anmelderen tenker fort til artister som Dustin Wong og Civil Civic som aktivt bruker gitarpedaler for å skape lignende musikalske uttrykk.

“Yoshi”, “Gorge” og “The school anthem” er trioverk hvor Skaug får hjelp av Matone og Myrvoll for å skape helhetlige låter med tunge elementer av jazz og rock. Støynivået er høyt. Låtene er skranglete og eksentriske, men har en tydelig bevissthet i kaoset. På låta “Yoshi” får vi derimot ei herlig oppbygning til et langt mer roligere og avslappet jazzstykke, hvor gutta tydelig viser at dem har fulgt med i timen på jazzlinja.

Med looping og overlapping av elektrisk gitar skaper Skaug innviklede jazzverk. Når elektroniske elementer blir tatt med inn i lydbildet skaper dette en unik stemning som minner om lydbilder man gjerne hører på jazzplateselskapet Hubro Records.

LES OGSÅ: Powerwolf - Call of the Wild

Andre halvdel av skiva dykker inn i et langt mer eksperimentelt og disharmonisk landskap. Her motspiller rytme, tonalitet og repetisjon for å skape et lyduttrykk som på første instans er ubehagelig, men som utvikler seg til noe lokkende. Låtene på denne delen av skiva som “A Reveal” og “Reeds” gir nødvendigvis ikke mersmak, men interessante er de!

Skaugs solodebutt er en intrikat, spennende og energisk halvtime. Dersom du har lyst til å utfordre øra dine til å høre noe nytt, moderne, norsk og råtøft bør du absolutte utforske Anthems Vol.1.

LES OGSÅ: Shevils - Miracle of the Sun