Stig Brenner - Hvite duer, sort magi

«Unge Ferrari» har byttet navn, så vel som stil.

Publisert

Albumet til Stig Brenner, aka «Unge Ferrari», viser internasjonal klasse i produksjonsverdien og har stilsikre låter som setter moderne norsk RnB på kartet sammen med de største innenfor sjangeren. Artisten har siden oppstarten gått gjennom flere faser og har nå landet på et melankolsk lydlandskap sammenlignbart med for eksempel The Weeknd.

Sjangermessig fusjoneres RnB, Pop og elektronisk til et elleve låter langt album som tar oss gjennom mørke stemningsleier så så vel som emosjonelle og håpefulle melodier. Tekstene er råe og virker ærlige og gir et inntrykk av at dette er mer enn bare en kommersiell artist med et nytt album, men heller en artist med noe interessant å si.

Albumet høres ut som en mer moden versjon av det vi har fått servert tidligere av artisten, da under navnet «Unge Ferrari». I tillegg til å være åpen om livets mørke kapittel viser han også mer musikalsk bredde her, både rent kompositorisk, i produksjonen men også i lekenheten i vokal.

Det nye albumet til Stig Brenner viser at norskspråklig RnB holder koken og at noen ting faktisk blir bedre med alderen. Selv om tidene kan være tunge, kan modningsprosessen gjøre underverker for både visdom og kreativ utfoldelse. Alt i alt en mer sofistikert men likevel stilsikker skive som setter lista høyt for fremtidige norske utgivelser i samme sjanger.

Powered by Labrador CMS