Anmeldelse

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2

Mer som en sommer i Nordland enn California.

Publisert

I 2017 var Funk Wav Bounces Vol. 1 sommerens lydspor for mange. Derfor var det en gledelig nyhet at den britiske produsenten nå, fem år senere, skulle komme med oppfølgeralbumet. Der volum én gav assosiasjoner til sommer, sol, pils i park, og bading, minner volum to mer om tretten varmegrader, gråe dager, og regnjakke for å holde det verst tenkelige været på avstand. Funk Wav Bounces Vol. 2 er uten tvil et sommeralbum, men det passer nok bedre for en sommer i Salten enn i San Francisco.

Albumets 14 låter er alle flott produsert og har en gjennomgående klang av funk og disco. Det er ingen dårlige eller kjedelige låter på albumet, men helheten er svært repetitiv og forglemmelig. Man kunne lett å hatt albumet gående i bakgrunnen på en hagefest uten at noen hadde blitt sint, men det er heller ingen store øyeblikk som gjør at man legger ekstra merke til musikken. Volum én var fylt med slagere som «Slide», «Prayers Up», «Feels», og «Heatstroke». Volum to har, vel, ingen.

Store navn som 21 Savage, Dua Lipa, Justin Timberlake, Snoop Dogg, og Pharrell Williams gjester flere av låtene, likevel virker det som om dette er prosjekt som er lagd kun for å bli lagd. Funk Wav Bounces Vol. 2 er dessverre gjennomgående sjelløst og ender opp som et Harris’ svakeste album i hans ellers sterke diskografi. «New To You» skiller seg noe ut med en behagelig instrumental av soul blandet med funk-bass og strykeinstrumenter. I tillegg er vokalen til Normani og Tinashe søt som ananasen i en Piña Colada, mens Migos’ Offset står for kokosen og romen gjennom et sterkt kjærlighetsvers.

På lik linje med En Midtsommersnattsdrøm er dette et album man godt kan tenke seg bare var en drøm, og kanskje skulle det ha vært sånn, spesielt med tanke på kvaliteten Harris leverte i 2017.

Powered by Labrador CMS