Anmeldelse:

Nao - And Then Life Was Beautiful

Smittsom og dansbar R&B på sitt beste.

Publisert Sist oppdatert

Neo Joshua, som går under artistnavnet Nao, er tilbake med sitt tredje album And Then Life Was Beautiful, som følger opp suksessen Saturn fra 2018. Selv om albumet går bort fra tung synth og eksperimentell funk som preget hennes første to album, hører vi fortsatt de fengende rytmene av 90-tallsinspirert R&B flyte gjennom låtene. Nao fortsetter dermed å føle på ulike deler av R&B-verdens grenser, samtidig som hun holder på seg selv.

And Then Life Was Beautiful byr på nydelig, euforisk R&B som tilbyr et litt annerledes syn på pandemien albumet tydelig er formet av. En stor del av slippene som har kommet ut av pandemien har vært mørke og kun fokusert på lyset i enden av tunnelen. Nao setter heller et positivt lys på det hele og reflekterer rundt hvordan nedstengingen av verden var en pustepause som satt fokus på det som var viktig i livene våre. Som det hviskende flyter ut av henne over varm og bløt gitar på åpningslåta «And Then Life Was Beautiful»; «here is a moment to think about, all that is you».

Det stopper derimot ikke Nao fra å blottlegge personlige kamper, som fødselen av hennes første barn og diagnose av kronisk utslitthet. Disse er dog rammet inn på en mektig og varm måte som gir en mer styrkende følelse enn at alt håp er ute. Dette får vi for eksempel smake på i «Burn Out», som forteller om hvordan Nao føler seg utbrent og at hun er alene i sin kamp, og hvordan hun trenger å bare ta det rolig og puste ut.

Rundt halvveis ut i And Then Life Was Beautiful tilbyr Nao en vakker ballade i «Wait» hvor hennes kraftige og vektløse vokal virkelig får skinne, slik den burde. Resten av albumet er en smittsom og dansbar fest som tar oss rett tilbake til lange dager på solfylte strender. Blant annet er «Woman» med Lianne le Havas på kjøpet og «Nothing For Sure» sterke innslag det er vanskelig å sitte stille til. Stemningen er aldri laber på soul-fylte And Then Life Was Beautiful, som alt i alt er et sterkt innslag fra Nao.