Anmeldelse

Sabrina Carpenter – Short n’ Sweet

Med et kort og søtt album inviterer Sabrina Carpenter deg med inn på soverommet hvor alle følelsene hennes blottlegges.

Publisert Sist oppdatert

Det ferske albumet til den voksende popstjernen består av kun tolv låter, men innholdsrikt er det allikevel. Fullt av tiltrekkende tonerekker med sexy tekster blir man fort hektet på albumet til Carpenter. Det virker som om hun har forhekset pop-verden akkurat som tenåringsheksen Sabrina. 

Åpningssporet «Taste» er en smakfull låt med både fengende melodi og gripende tekst, og med åpningslinjen «Oh, I leave quite an impression», har artisten allerede etablert hva hun gjør med lytterne sine.

Den første låta er bare en smakebit på gode tekster. Utover i albumet har Carpenter mye på hjertet, og tekstene forteller om nye følelser i hver eneste sang. Med tolv sanger som kun omhandler relasjoner mellom henne og kjærlighetsrelasjoner med menn, overrasker Carpenter ved å ikke gjenta tekstlinjer gjennom albumet. Hun produserer heller unike tekster i hver av sangene som forteller vidt forskjellige historier.

Sanger som «Good Graces» og «Bed Chem» er fryktelig fengende, og er de låtene som surrer i hodet når man burde tenke på helt andre ting. Sistnevnte kan lett få en til å rødme, og som lytter får man full innføring i hva Carpenter foretrekker på soverommet.

SE OGSÅ:  Hvorfor er sexleketøy forbundet med noe skammelig?

Carpenter har klart å oppfylle pop-musikkens hemmelighet: det er så fengende at man bare vil ha mer. Popsensasjonen vet å begrense seg, i tiltro til albumnavnet, og gir ikke mer enn nødvendig.

Hver eneste låt er tettpakket med tekst, og i lengden kan det fort bli overstimulerende, men med hyppig endring i rytme og instrumentbesetning klarer Carpenter å snurre deg rundt lillefingeren sin. Både up-beat og rolige låter er å finne i albumet, og låta «Slim Pickins» tar deg med inn i country-verden og gjør albumet gjennomgående mer interessant. For ikke å glemme introen til «Juno» som gir et hint av Cyndi Laupers kjente lydbilde.

Stemmen til Sabrina Carpenter får vist noen av sine vakreste sider på dette albumet. Med triller både opp og ned leverer Carpenter en nydelig musikalsk opplevelse. Dette albumet har hovedsakelig yndig og rolig stemmebruk, så håpet om enda litt råere stemmebruk fra Carpenter forblir. Alt i alt er dette albumet et prydeksemplar på et godt gjennomført pop-album.

LES OGSÅ:  En høst du kan banne på gir deg skallebank

Powered by Labrador CMS