Anmeldelse

Arif Murakami - Å drukne en fisk

Med nok et navneskifte er også Arifs nyeste album noe som skiller seg fra tidligere prosjekt, på godt og vondt.

Publisert Sist oppdatert

Kjært barn har mange navn, noe som tydelig viser seg på Arifs nyeste album. Der han tidligere har vært kjent som Phil T. Rich og Rifla Bang Bang, for så å endre til kun Arif, er han nå Arif Murakami. Under hvert av navnene har tematikken og lydbildet til albumene hans også variert. På Å drukne en fisk blander rapperen elementer fra så og si alle.

Gjennom syv låter og 23 minutter slipper Arif aldri gassen. Åpningslåta «Smoke» handler om hvordan han har endret seg som menneske og instrumentalen gjenspeiler dette. Den går fra et minimalistisk lydbilde med elektroniske instrumenter før den åpner opp med gospelinspirert koring og behagelige strykeinstrumenter. Den er som en mindre alvorlig versjon av «Intro» fra HighEnd / Asfalt.

Deretter blir Arif kjærlig, så sint. Kjærlighetslåta «Hellig» er en helt okei hyllest til kjærligheten, mens påfølgende låt «Venner & Fiender» med Siyabång er et stort faen-ta-deg til de som før var venner og nå er blitt fiender. Her leverer både Arif og Siyabång i verdensklasse med harde vers og friksjonsløs veksling mellom hvem som rapper når. Arifs leveranse her er skummel og minner om hvordan han rappet på Kom Så Tok Færdiih.

Albumet har også låter som gjør seg live med «(Åh) Tåmy, Tåmy» og «Kan du forstå det?». Begge er morsomme og ekstremt underholdende. Chirag fra Karpe gjester den førstnevnte, og til tross for hans irriterende, gnålete stemme fungerer låta til det den skal; å varte opp til fest.

«Kan du forstå det?» kunne vært spilt på en hver klubb, da instrumentalen er tydelig house-inspirert og refrenget er allsangvennlig. Her hører man elementer fra Meg & Deg Mot Alle og Arif i Wanderlaand. Samtidig er det noe friskt og orginalt blandet inn.

Jevnt over er dette det beste albumet hans på lenge. De to siste låtene «Trenger Freestyle» og «Igjen» kunne lett være kuttet, men takket være albumets korte spilletid er de ikke ødeleggende.

Powered by Labrador CMS