Anmeldelse:

Earl Sweatshirt – SICK!

Ironisk nok er Earl Sweatshirts siste album det friskeste vi har hørt fra ham på lenge.

Publisert Sist oppdatert

Det er vakkert å vite at noen som har slitt lenge endelig er på bedringens vei. Earl Sweatshirt har på lik linje kjempet med seg selv, og det er tydelig at alt med han er bedre nå enn før – dette vises spesielt gjennom hans nyeste album.

Siden hans debutalbum Doris fra 2013 har Earl Sweatshirt lenge vært en av de mørkeste rapperne i spillet, og han har på melankolsk og uhyggeliv vis satt ord på det farlige man kan finne i menneskesinnet. Earl sin musikk har aldri vært ment for å bli spilt live, og i hvert fall ikke på fest. Likevel kan det nå virke som 27-åringen er ett steg nærmere å nå et bredere publikum, noe som også gjenspeiles gjennom SICK!. Albumet deler mye med hans forrige albums tematikk, men viser også til et mer reflektert syn på livet og mer glede.

LES OGSÅ: Kulturlivet vårt trenger vaksinepass

Hans kjæreste og sønn er nok mye å takke for hans endring i lyrikk, og produksjon, som på hans nyeste skive står i sterk kontrast til tidligere album. På låta «Vision» reflekter Earl over hvordan livet har endret seg. Han viser at han har vokst opp, og at han han endret syn på faktorer i livet som tidligere gjorde ham deprimert. Likens ser han også lysere på livet, da han finner støtte i kjæresten sin og sønnen sin, som han inntil nylig har holdt hemmelig. Der instrumentaler før var mørke og ekstremt eksperimentelle, er de nå mer drømmende, vakre og faktisk behagelige å lytte på. Avslutningslåta «Fire in the Hole» gir lytteren omtrent to minutter med en av de peneste instrumentalene som har kommet fra et rappalbum de siste årene.

Å lytte til en lykkelig Earl er noe man sjelden har fått gleden av før. I tillegg er dette også et prosjekt som er så fullpakket med lyrikk for analyse at til og med engelsklærere kan få nok. Dette er et album som på mange måter ligner på alt annet fra Earl Sweatshirt, men som skiller seg akkurat nok ut til at lytteren får en helt annen opplevelse av artisten.

Powered by Labrador CMS