Albumanmeldelse

Earl Sweatshirt & The Alchemist - Voir Dire

Et lenge etterlengtet samarbeidsprosjekt som leverer det man forventer, men tar få sjanser.

Publisert Sist oppdatert

Earl Sweatshirt og The Alchemist har samarbeidet mange ganger tidligere, og for dem som er kjent med begge, så er dette samarbeidsprosjektet en ganske åpenbar oppskrift for suksess. Her får man både Sweatshirt sin late og depressive rapping og The Alchemists klassiske soul- og funk-samples. For dem av oss som elsker dette, så er det mye å glede seg til i Voir Dire. Men om man har hørt noe av musikken til enten Earl Sweatshirt eller The Alchemist før, er det ikke mange overraskelser i vente.

Låter som «Sentry (feat. MIKE)» føles som de kunne passet rett inn i Earl sitt magnum opus SOME RAP SONGS. Låten «All The Small Things» har et bisart 80-talls soul-sample som skurrer med Earl sin rappestil på en veldig interessant måte. Dessverre følger de fleste låtene artistenes suksessformel for nært, som kan få låtene til å virke noe forutsigbare. Låter som «My Brother, The Wind» og «Vin Scully» føles som det ligger for mye på «clouten» av The Alchemist sin produksjonstil og Earl sine kompliserte ordspill, så det føles uinspirert og kjedelig.

LES OGSÅ: Genesis Owusu – STRUGGLER

Albumet er ikke lagt ut på tradisjonelle strømmeplattformer som Spotify enda, med det ryktes at det kommer på strømming senere. Det er i stedet lagt ut gratis på en nettside, med en forvirrende NFT-forbindelse hvor man kan «kjøpe» NFT-er for enhver låt. Dette kan virke som et tiltak for å kunne tjene penger mer direkte på sin kunst, ettersom det ikke er noe å tjene fra strømminger, men dette er ikke veien å gå. Selg musikken din direkte som digitalt album eller selg dyr merch som Tøyen Holding, men drit i å knytte dine album til shady NFT-plattformer.

Voir Dire er ikke mitt favorittalbum fra Earl Sweatshirt eller fra The Alchemist, men for en tilhenger av begge artistene er det mye bra her. Og ønsker man noe avslappet lyrisk hiphop, er dette i det øvre sjiktet av det som har kommet i år. Men, når man ser albumet i sin kontekst av å være et høyprofilert samarbeidsprosjekt som folk har ønsket seg i mange år, samtidig som det lanseres med intensjonen av å selge NFT-er, er det umulig å riste av seg følelsen av at ambisjonsnivået på albumet var lavt.

LES OGSÅ: Ti år med PC Music

Powered by Labrador CMS