Albumanmeldelse

Evig Ferie – Klarer meg bra

Hvis Mac DeMarco var fra Innlandet.

Publisert

Med flere album i bagasjen har Evig Ferie de siste par årene tatt Norge med storm med sin innlandsindie. Den nyeste skiva er helt på merket og et godt tilskudd til diskografien, men klarer ikke unngå et par nedturer.

Allerede fra første låt, «Hakke vært meg selv siden 93», viderefører Evig Ferie sin tydelige, soniske identitet. For alle oss som fortsatt holder Mac DeMarco-skivene hjertet nært, er uttrykket både kjent og kjært. Gitarene låter som bølgende sommerluft, synthene føles som en dukkert i Mjøsa og låtene høres ut som de er spilt inn på en kassett som har blitt glemt ute på et svaberg en sommerdag. Det er sjarmerende, men tidvis kan det låte overdrevent hjemmesnekra. 

Andresporet «Kino eller øl?!» har alle de nevnte ingrediensene, men mangler noe av sjarmen. Miksen blir for rotete, og er ikke rocka nok til at den bæres av egen råskap. Men, selv om miksene er av varierende kvalitet, er det nok av både sjarm og personlighet å trekke frem.

«Vi får se» har mer trøkk og eksperimentelle akkordvendinger enn en gjennomsnittlig Evig Ferie-låt, og er et forfriskende og fengende spor. I låter som «Da du dro» aner man spor fra Lars Lillo-Stenbergs låtskriverhåndbok – en god læremester å ha om man liker tilbakelente og ettertenksomme gitarlåter. 

Om ikke annet er det ingen tvil om at bandet lever opp til navnet sitt – denne skiva låter som en sommerferie som aldri tar slutt. Selv om varmen for lengst har forlatt Trondheim, er det nok melankoli i låtene å ta med seg inn i høstmørket. Klarer meg bra er rett og slett litt som livet selv – ikke helt perfekt, men forbanna deilig iblant også.

LES OGSÅ:  TACOBITCH – RATMODE

Powered by Labrador CMS