Anmeldelse

Imaginary Softwoods - The Notional Pastures of Imaginary Softwoods

John Elliot med Imaginary Softwood lager mikroformat-musikk av lyd: Det som blomstrer må også råtne.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere Emerald-medlem, John Elliott har lansert en ny plate med den samme autentiske ‘miniatures’-lyden. Denne gangen bruker han prosjekt-navnet Imaginary Softwoods, som summer rundt ambient-musikk sfæren, som kanskje er et av de mer spennende musikk-kammerne å utforske. Følgelig påvirker det måten han skaper musikk på. Musikken er langtekkelig, organisk, fredfull, tålmodig, sprakende koloritt-lyd og mikroskopisk. Kort sagt: ambient. Alt skapes når det nøyaktig passer eller når kombinasjoner og klustere av elementer blir tvunget til å materialisere seg på sin egen måte. Dette gjenspeiles i denne grønne te-posen av en plate: The Notional Pastures of Imaginary Softwoods.

Den musikalske introen til albumet er som dagslys med låta «Daylight Cascades For The Living». Låtene som følger er preget av ulike synther. Myke og tett i tett på «Parterre», og trippete synth på «North of Roswell». Begge låtene er preget av nydelig og naturlig transmigrasjon.

«Diagram of the universe» er et lengre meditativt avbrekk fra de kortere låtene med bedagelige bølger av elektronisk varmeovn-harmonikk, samt fuglelyder til å skape autentisitet. Videre med spor som «Glass Rain Springs Channel» og «Portable Void» vedvarer den pastorale, det pregnante og behendige av plata sin rennende bevegelse. Musikken er som en lykksalig sjelevandring.

The Notional Pastures of Imaginary Softwoods avslutter med tre spor. «Mr. Big Volume» er som en stein av velur som popper og blir mer følsom. «Air Statue» er luftig med smeltende euforisk fresker. «Bronze Lamp» er en åpen gyllen kamin med fragmenterte toner i gullskjær. Alle tre er som blomer, men basert på elektronisk manipulering. Elliott sier selv at plata «[...] is a document of the universe as we comprehend it, designed to vanish as soon as it is felt». Dette er tankemusikk, det er ambient-musikk som omfatter mikroformater av fødsel og død.

Powered by Labrador CMS