Anmeldelse:

Pom Poko - This Is Our House

Føles til dels som gjenbruk av overflødig materiale.

Publisert

Pom Poko ga fredag 28.Januar ut en EP titulert This Is Our House. Ifølge bandet består den av både gamle innspillinger fra 2019, og nye låter. Dessverre føles det til dels som gjenbruk av overflødig materiale.

Den tidligere utgitte singelen, balladen «Enduro Corner» ga meg ved første gjennomhøring déjà vu. Helt ærlig trodde jeg at de hadde gitt ut låta før. Etter å ha lett gjennom diskografien deres forstod jeg at det ikke var tilfelle. De har bare såpass mange låter som følger samme formel.

Med «Time» føles det også som at bandet gjenbruker eldre ideer og konsepter. Men her skinner det i motsetning til første låt gjennom noe av energien og spillegleden de ble kjent for i starten. Låta gir meg akkurat like mye som «Enduro corner». Den følger en formel Pom Poko har gjort mange ganger før. Intro er en god del masse bråk etterfulgt av et midtempo og harmonisk vers.

For å være ærlig føles denne utgivelsen unødvendig. Istedenfor å utnytte 4 låters formatet til sitt ytterste, ser de ikke ut til å være villige til å lage en EP med en gjennomført kunstnerisk ide.

LES OGSÅ: Anmeldelse: Boris - W

This is Our House sin siste låt viser nettopp hvordan dette kunne blitt gjort. «Sonatina» er basert på kantaten Actus Tragicus av Johann Sebastian Bach. Låten starter med en modulærsynth som lager en lydcollage av fugler, vann og natur. Det låter naturlig og kunstig om hverandre, som skaper en uncanny valley-følelse. Samtidig er det vakkert. En fløyte, bassen og gitaren kommer inn og leker seg med Bach sitt tema.

«Sonatina» er en av de beste låtene Pom Poko har utgitt, og er en vakker avslutningslåt som hadde passet bedre på et album. Den viser en spennende utvikling ved både å inkludere andre instrumenter i synth og fløyte, og valget om å ta inspirasjon i et Bach-stykke. Etter å ha hørt «Sonatina» skulle jeg heller ønske Pom Poko hadde valgt tre andre Bach-stykker og basert de tre første låtene på dem.

Powered by Labrador CMS