Blazed In The Northern Sky er en plate som krever at du liker ordspill.

Anmeldelse

Rat Lord – Blazed In The Northern Sky

Som å ha latterkrampe i moshpiten.

Publisert Sist oppdatert

Da bandet først kravlet ut av livmoren, så var det allerede tydelig at de fylte en nisje: lættis-powerviolence. De raske riffene, kombinert med de tullete tekstene på første plata This is not a record fra 2022, er verdt de 17 minuttene å lytte til. Nå med Blazed In The Northern Sky har de ikke lagt fra seg klovnesminken. De flørter likevel mye med metall og til tider med sukkersøte melodier i refrengene. Jeg klager ikke på litt sirup på blodpuddingen min. 

Plata sender deg rett inn i piten av rå energi med hylende gitarer på «North of Hell». Låta er kanskje den mest grindcore-aktige, noe som også neste spor «No dogs, No Masters» bærer preg av. Du får også prima Allsang på grensen-faktor med «Blazed in the northern sky». Her er et gullkorn fra låta: «Give me all your sweets to devour – it's been sixteens days, I could really need a shower». 

LES OGSÅ:  Delish –  Like a Sieve

Rat Lord er likevel ikke fullstendig fortapt i humoren og gir powerviolence-lyduttrykket plass til å puste. Likevel så tar låter som «Raised on kneipp» og «Now diabetical» plata bort fra det melodiøse for å gjøre det mer brutalt. Alt låter superb, med en friskere produksjon som gjør at alt låter renere. Det betyr ikke at sounden er vasket bort i såpevannet, men at du får det samme uttrykket som den forrige plata. 

Den siste halvdelen av plata er fullstendig full av snop. Først med «Hehemoth» som virkelig snurrer med en skikkelig grindfest, etterfulgt av den korte «I am the only punk in this village» som kanskje er den morsomste låta på plata. De blir også fullstendig Green Day/Blink-182-rævslikkere med «Party Like It's 1349» når refrenget puler deg i ørekanalene. Siste låt? Ja, Nirvana-coverlåten «bYggdrastril» fra 1992. 

Blazed In The Northern Sky krever litt av deg, altså at du liker ordspill. Ellers så er den et jævla faenskap av intenstiv energi, bundet sammen av garnnøster fra katter som leker. Så det anbefales å høre på plata neste gang du går i en begravelse eller har en såkalt bad/rat trip. 

LES OGSÅ: Sabrina Carpenter – Short n’ Sweet

Powered by Labrador CMS