Anmeldelse:

Shwarma - Kebab

Har ikke lyst på tirsdag-jazzen, fredagstacoen, lørdagsmiksen eller søndagsmiddagen? Kos deg med Kebab fra matvognen Shwarma.

Publisert Sist oppdatert

Kanskje en smule sulten? Frister ikke med koldtbord eller smørgåsbord? Det du isteden kan ta, er litt føde fra kvintetten Shwarma fra Oregon, som har et utvalg av psykedeliske blandede grillspyd i ypperste klasse. Med Kebab får du en kollasj av musikalske elementer som metal, jazz, rock, humor og psykedelisk salt og pepper på toppen av coverlåter fra mange sjangre.

«Jackson» er den første låten som slår rett ut i neo-aggresiv metall, for å deretter smelte til en jazzfløtesaus som er myk og aromatisk. De rolige trommene og den puffede saksofonen blir etter hvert fulgt av piggtrådgitar og frijazz-saksofon. Så kommer vektskålsynten som knuser, samt en boblende bassolo. Låten er basert på komposisjonen til den dyktige Korekyojinn.

Oppvaskvannet er «Jingle of a Dog’s Collar», et Bee Gees bikkjeliv med funkteksturer, som egentlig er en Butthole Surfers-låt. Litt humoristisk med en skummel utenomjordisk tenorsaksofonsolo som gir alle dingoer en grunn til å gjø i dovenskap eller sinnssvakhet. Du får en klype ska med «We Are Not Alone», som egentlig er av eksentrikeren Zappa, men ikke uten muggenhet i form av rare synter, skummel latter og marimba som skaper en spennende smørsaus.

LES OGSÅ: Nynazisme? Virkelig?

Salvador Dalí ringer i telefonen og plukker opp siste spor «Rock Lobster». Det er en Black Sabbath-aktig malstrøm av tung salt sjøtang og dyster krepsstemning med blåtegningen basert på B-52 sin låt. Her blir du også sugd ned under gryten med kokende vann og hummerkraft til det underjordiske helvete med latter og ankerriff. Alt slutter i en feberdrøm med en dansende hummer og besøket av ditt gule favorittkjøkkenredskap til å vaske ryggen din.

Nammis, det var saftig musikk! Her glinser marinaden av variasjon og talent i kjøttet. Disse kokkene kan bruke redskapene sine til å skape nye retter av gamle oppskrifter. Samtidig uten å virkelig velge matretter som alle er trøtte av. Kebab er godt når det er med de riktige ingrediensene: variasjon, talent og humor. Alt balansert og jevnet ut med fermentert psykedelia. Bon appétit!

Powered by Labrador CMS