Anmeldelse

The Kooks – 10 Tracks to Echo in the Dark

Et album som minner om en kuldslått suppe: Ikke noe man egentlig har lyst på, men man hører på det likevel.

Publisert Sist oppdatert

Klassisk, godt, men ikke sterkt. «Connection», den første singelen, er en typisk The Kooks-kjærlighetslåt der man enkelt kan synge med refrenget. En poplåt som kunne ha fungert like godt i 2015, og som får lytterne til å vugge hodet i takt.

«Cold heart» kunne ha vært to forskjellige låter. Den starter som en vanlig poplåt, men etter tre minutter blir den til noe annet. Plutselig blir The Kooks drømmende og tenksomt som en gammel Coldplay-låt. Låten får en helt annen følelse der pusterytmen vår går saktere og barnekoret slynger oss til en annen planet. Denne delen er mye sterkere og kunne ha fanget enda flere lyttere som alenestående låt.

Må vi snakke om resten? Kanskje om «Sailing on a Dream». Dette er et litt mer spennende forsøk på å gjøre noe annet enn hva det britiske boybandet er kjent for. Luka Pritchard, frontmannen, pustesynger teksten. Det er ikke det minste erotisk, men tungt og mislykket. Det eneste positive er at gitarene her får være litt mer rockende, og de blir til og med akkompagnert av en saksofon og syntbølger.

«Beautiful world» er en typisk radiolåt. En låt som ikke i det hele tatt passer til situasjonen vi befinner oss i. Hvem kan seriøst fortsatt si at hen er glad for å leve i verden slik den er nå? I tillegg sniker plutselig stemmen til Milky Chance seg inn i låten. Offbeaten gir allerede et hint av at dette er et samarbeid, men mer av denne featuren ønsker jeg ikke å høre. De passer ikke særlig godt sammen, verken tekst eller stemmer.

Låten «25» er som å komme tilbake til The Kooks’ ekte sound etter en liten utflukt. En klassisk og vellykket låt som igjen dessverre handler om en jente som gråter. Alle fangirls blir sikkert fullstendig tilfredsstilt, men noen nye tilhengere får bandet derimot ikke.

Albumet er perfekt som bakgrunnsstøy, men ikke som noe mer. The Kooks har vært i bransjen lenge og kunne gjerne eksperimenterer mer. Noen av låtene vil du sikkert høre på mange spillelister, men du trenger nok ikke å huske navnet deres, for til syvende og sist høres alle like ut.

Powered by Labrador CMS