Anmeldelse:

The Night Monitor - Their Dark Dominion

«This is not a dream. Not a dream. We are using your brain's electrical system as a receiver» Fra Prince of Darkness av John Carpenter.

Publisert

Du har vel ikke vokst opp på 80-tallet? Du vet likevel hva en VHS er, ikke sant? Et format som spesielt ble utnyttet av filmselskapene for å selge skrekkfilmer. Du kunne produsere haugevis av dem til en billig penge, uansett kvaliteten. Their Dark Dominion låter som filmmusikken til en 80-talls grøsser som aldri kom på biografen. Likevel står det forlatte burleske lydlandskapet på sine egne gjennomsiktige fantomtær og fremstilles som en reell neglebiter.

«Their Dark Dominion» leder inn til en kirkegård i tåke og blå middelhavskum der tunge gravbank vekker de dauðr. De døde flytter seg til en nærliggende kirke. Blant annet «Hecate, Goddess of the underworld». Et gjenferd kledd i en linkjole med broderier av blomster. Hennes lengsel er triste langsomme synther og rolige tåretoner i drivhuset bak, der sorgen er i grønne-skjær.

LES OGSÅ: The Living Earth Show & Samuel Adams - Lyra

Glassmalerier knuser i det poltergeistene ramponerer på «Invocation», der reverb tromme og tritonus-synther glipper og flyr i ren gåsehudfaktor. Ute på marken lyder et trappende synth og orgel ostinat til døde likhvite sjeler som vandrer over grøden, som låten «Landscape of power» beskriver.

Morgenen nærmer seg og lyset fra luna glinser inn på bibelen som gjenferdene leser i på «Path to enhancement». Andaktsfull glittersynther drypper på sporet. Men følges av «The Pit and the pentagram» som farger kirken rød i sinte lydvegger og kromatisk stigende tangenter. Til slutt reiser alle til den andre siden, akkompagnert av en bedrøvne toner som svinner langt unna det flate isøde landskapet.

Roen av de dødes retur konkluderer en spennende og drømmende reise i musikk som kategoriseres som hauntology. Synther dominerer Their Dark Dominion som er perfekt musikk til å høre på veien hjem i mørket, på gåtur i tåke eller besøk på gravplassen. Kanskje du ser en som har gått bort og som søker tilbake til den andre siden, som musikk skildrer makabert.

Powered by Labrador CMS