Anmeldelse:

We used to cut the grass - We used to cut the grass 1#

Frank Zappas disipler strekker faktisk barten et hakk videre enn sjefen selv.

Publisert Sist oppdatert

Ser du etter en ømfintlig blanding av jazz, rock og lydklippbasert musikk? Håper du at noen kan videreføre Zappa sin arv uten å være innad i dynastiet? Her har du en gruppe fra New Jersey som spiller som nyfødte vidunderbarn à la Mozart, uten den ekle humoren. De har tidligere deltatt i spennende prosjekter med Zappa-medlemmer og fremføringer av Stravinskijs materiale. Nå har de sitt helt eget lerret å male!

«Ok, all set,» lyder det fra et sterilt studio idet vi ledes med dystopiske gitarriff. «Visitors pump 1» er musikken til invasjonen av romvesener. Lyden til invasjonen er den frodigste, mest messingmessige, jazzete og groovy måten dommedag har blitt fremstilt siden Funkadelics landet på planeten vår. «Visitors Pump 1» har også en utrolig gitarsolo som gir alle grå eller grønne menn eller damer ståpels.

Her blir det vanskelig å velge et spor som skal representere platen, så derfor kommer to veldig vakre og forskjellige låter. Først er det «Shep’s Lounge» som er langsidig, blåseinstrumentdominert jazzlåt med orkidévakre akkorder og temaer, samt lekre soloer. Det andre sporet som må beskrives, er «Shep’s Nightcap». Et spor med mer gitar og fele i en drømmeaktig og intim leirbålstemning og soloer som flammer av lykke og talent.

LES OGSÅ: Big Thief – Dragon New Warm Mountain I Believe in You

Om du ikke begynner å gråte eller le av «Shep`s Fitness Assessment», anbefaler jeg deg ikke å søke hjelp. Sannsynligvis er du hjernevasket av utenomjordiske vesener om du ikke finner dette sporet heslig underholdende. Et hurtig riff som leder an til intervaller av tull, tøys, samtidsmusikk, friimpro eller et muggent «Baker Street»-utdrag som høres ut som Sun City Girls-territorium.

Hør på denne platen eller så bortfører jeg bikkja di og sender den lille pungrotta til Mars og tilbake. En fersk meskalin-dose av 50-talls flyvende tallerken-paranoia i proggete Zappa-jazz med hint av samtidsmusikk, rock og new wave også. Her får du kanskje en gjemt skatt ingen har hørt om og som må spres på planeten vår, om ikke til andre solsystemer.

Powered by Labrador CMS