Eksamensfri 18. mai:
– Det er jo ikke en rød dag
Norsk studentorganisasjon (NSO) vil skåne studenter fra å sitte skolerett i eksamenslokalene på lille julaften og etter nasjonaldagen. Men hva mener studenter på Gløshaugen?
I helgen avholdt NSO landsmøte. Resolusjonen «En bedre eksamenstid» engasjerte og delte salen. Forslaget gikk ut på å frede 18. mai og gjøre det mulig å komme hjem til jul for studenter som bor utenom studiebyen. Saken ble omtalt av Universitetsavisa 8. april.
På stand for NTNUI Fjelløpet stå ingeniørgeologi-studenten Hanne Sofie Wollan.
– 23. desember er nært helligdagene. I høytiden vil nok mange være med familien.
Hun får medhold av studentene Lars Magne Stangeland og Erlend Dragland, som studerer digital forretningsutvikling.
– Vi har hatt eksamen 18. mai før, og det gikk fint. Eksamensperioden på våren er lang nok som den er, jeg vil helst ikke utvide den. Selv med garantert fri 18. mai, sier Dragland.
Stangeland sier seg enig:
– Jeg tror det vil være lettere å overbevise folk om å frede lille julaften over 18. mai. Familien er jo viktigere enn å drikke. Man starter uansett å drikke tidlig på 17. mai, sier han.
LES OGSÅ: Moholts måkemafia er tilbake
Tabu å være bakfull 18. mai?
To karer utenfor Akademika sier fri på 18. mai prioriteres milevis over lille julaften, men må haste videre til eksperter i team når Under Dusken ber om navn og bilde. Er det tabu å ville være bakfull 18. mai?
De to marinstudentene Marcus Aarstein og Even Baanrud er ikke sikre.
– Det er klart det er suboptimalt. Begge dagene er gledesdager og bør kunne feires, sier Aarstein.
Baanrud koker det ned til ren sannsynlighetsregning.
– Du får ikke eksamen den 18. mai hvert år. Kanskje én gang i løpet av studietiden. Og det er heller ikke en rød dag. Man klarer det, sier han.
Marinstudentene mener det viktigste er at man legger til rette for en god eksamen.
– Vent, nei, jeg prioriterer fri 18. mai. Du klarer jo å prestere lille julaften. 18. mai er man hang, konstaterer Baanrud.
Indøkstudentene Aleksandar Kovanović og Fredrik Küntziger mener det er andre ting som betyr mer enn når eksamen er.
– Vi vet jo ikke bedre. Jeg føler ikke vi kan gjøre noe med det. Fire emner er nok, og det er andre ting som opptar oss i eksamensperioden. For eksempel om du får to eksamener rett etter hverandre, sier Kovanović.
– Man prioriterer uansett eksamen, avslutter Küntziger.
LES OGSÅ: Snart forsvinner alders- og tilleggspoeng