MYE FOR PENGENE: Under Duskens kulturredaksjon synes man får god uttelling på Lyche.

– Så deilig at vi vil ha enda mer

Restauranten Lyche på Studentersamfundet har fått ny meny for høsten, og kulturredaksjonen har smakt seg gjennom den.

Publisert

Blåmuggburgeren ligger midt på tallerken, akkompagnert av en sirkel av pesto og ovnsbakte poteter. En enkel, men pen presentasjon. Blåmuggosten har smeltet til helt riktig konsistens, og rips- og rabarbramarmeladen og tomatene bidrar med en god sødme. Kombinasjonen er klassisk, men går aldri av moten: søtt og salt.

Da er det synd at det er alt for lite marmelade i forhold til mengden blåmugg, både fordi marmeladen smaker så deilig at vi vil ha enda mer av den, og fordi totalinntrykket ender opp med å bli salt heller enn balansert. 

Uheldig grøtsmak

Nytt på menyen er også crema catalana, spanjolenes variant av den mer kjente crème brûlée. Sukkerlokket har herlig krønsj, men det som gjemmer seg under har en vel rennende konsistens. Crema catalana skal ha et hint av kanel, men Lyches versjon smaker nesten kun det. Den bløte konsistensen kombinert med vel mye kanelsmak gjør dessverre at vi sitter igjen med en følelse av å ha spist ... grøt. Unnskyld, Lyche.

Bli den kule og tilbakelente i vennegjengen

 Lyche fortjener ros for sin flotte service. I løpet av de to timene kulturredaksjonen har sitt bord, blir vi spurt fire ganger om vi trenger en ny karaffel med vann. 

Dagens suppe er blomkålsuppe. Den blir toppet med bacon og servert med Lyches klassiske brød samt urtesmør. De små gledene ved dette måltidet blir fort tilbehøret, og alle baconbitene man finner så lenge man graver dypt nok ned i skålen. Suppen i seg selv er mild i smak og relativt tynn, men fungerer godt og blir passe salt når den nytes sammen med brød og smør.

DAGENS SUPPE: Tilbehøret var det som imponerte mest.

En anbefaling for deg som er fri for allergier og sulten på en overraskelse: ikke spør hvilken suppe som er dagens, men ta det du får. Plutselig er du blitt den kule og tilbakelente i vennegjengen. 

Shakshukaen som forsvant

Menyen består hovedsakelig av burgere, og etter å ha opplevd litt for mange ganger at den glutenfrie burgeren bare er karbonade med salat, er planen for redaksjonens cøliaker å styre unna og heller velge et trygt glutenfritt alternativ. 

I kveld står shakshuka på menyen. Etter å ha fått bekreftet fra servitøren at «ja, den er glutenfri» er forventningene store. Men da vi omsider blir servert maten er det usedvanlig luftige (i hvert fall etter glutenfri standard) brødskiver på asjetten. Servitøren blir spurt om dette er glutenfritt, og det blir det siste vi får se av den shakshukaen. Hun tilbyr i stedet en lycheburger de har klar, og sulten er såpass høy at svaret blir et klart ja. Sult er den beste kokk, sies det, og i kveld stemmer det. 

LES OGSÅ: Engelskinspirerte frokostburgere

BLÅMUGGBURGER: Burgeren smakte godt, men vi savnet mer av den deilige marmeladen.

Smaken er viktigst 

Ved første øyekast er lycheburgeren et imponerende syn. Med noen poteter stablet på siden og en pestosirkel som omringer den ser lycheburgeren elegant ut på tallerkenen. Det endrer seg når vi stiller alle de forskjellige burgerne på rekke og rad. Alle burgerne har samme sirkel med pesto rundt seg og det blir litt uorginalt, eller quickfixete om du vil. Selv om det ser elegant ut, hadde det vært kult om de utfordret seg selv mer og våget å bruke noe annet enn pesto til å pynte tallerkenen på alle burgere. 

Til syvende og sist er det uansett ikke pynting det står på, det hjelper så klart, men det er smak som er viktigst. Lycheburgeren blir tilslørt av deilig briochebrød, sylta rødløk, bacon og sylteagurk. Burgeren i seg selv smaker godt, selv om vi med fordel kunne fått utdelt biffkniver for å skjære oss gjennom et noe seigt kjøtt. Alt i alt er dette en god burger. De er kanskje noe beskjedne med tilbehøret, med det menes litt lite topping og at det gjerne kunne vært både én og to potetbåter til. De smaker godt. 

Den tredje burgervarianten på menyen er en vegetariansk soppburger. Kjøtterstatningen er godt krydret, men den er for tørr. Sammen med et litt grovere brød blir det i overkant tørt. Mange av ingrediensene i burgeren har også en smaksprofil med et jordlig preg slik at det ikke blir en veldig variert smaksopplevelse. Burgeren høster likevel plusspoeng for en sprø soppkarbonade som gir variasjon i tekstur. 

SOPPBURGER: Restaurantens vegetariske rett ga en litt for lite variert smaksopplevels

Imponerende rimelig

Menyen fra Lyche er imponerende rimelig, der man eksempelvis får en mettende burger for 129 kroner hvis man er medlem av Studentersamfundet, og til 154 kroner hvis man ikke er medlem. Selv om vi har en del ting å pirke på, synes vi at kvaliteten på måltidet vi ble servert på den frivillig drevne restauranten er god med tanke på prisen. Blir de litt rausere med toppingene og litt grådigere med kanelen, så er vi enda mer fornøyde neste gang

LES OGSÅ: Klima på menyen

Powered by Labrador CMS