Michael Jackson-show løftet taket

Med saftige beats og fyldige hoftebevegelser fremførte Ole Børud og Leisure Suit Lovers en stilsikker hitparade.

Publisert Sist oppdatert

UKA hadde valgt å gi et av Samfundets egne husband, Leisure Suit Lovers, jobben med å holde liv i etterfesten fra malingsorgiet i Dødens Dal mandag kveld. For anledningen var alle Storsalens sitteplasser stengt av og dekket til med malingsavstøtende presenning. Og renholdspersonalet på Samfundet kan prise seg lykkelig, det var nemlig mange av de løsemiddelskadede malingszombiene som fant veien inn på huset akkurat denne kvelden.

Det skulle vise seg å være en god avgjørelse. De heldige fremmøtte ble vitne til et forrykende Michael Jackson-show, hvor heftige grooves og melodiske dansebeats var akkompagnert av vokalprestasjoner i toppklasse.

Ikledd sine klassiske, hvite dresser, og med god hjelp fra den innleide vokalisten Ole Børud, satte Leisure Suit Lovers standarden tidlig i det som skulle bli en eneste stor hitparade. I et fuktig og dampende hett lokale løftet bandet taket på Storsalen.

Bandet i sin helhet var i storform, og deres entusiasme og spilleglede smittet over på publikum. Det var nær sagt umulig for undertegnede å stå stille da bandet fyrte i gang med dype knips og svingende rytmer. Det tok ikke lang tid før Storsalen var et eneste stort dansegulv.

Ole Børud har høstet glimrende anmeldelser for sin rolle i produksjonen The Thrill of Michael Jackson. På låter som «Thriller», «Rock With You» og «Don’t Stop 'Til You Get Enough» viste han hvorfor. Trolig er det kun et knippe andre artister i landet vårt som makter å tolke Jackson på en like overbevisende måte.

Men Leisure Suit Lovers klarer seg utmerket innenfor sjangeren alene også. Gode prestasjoner fra bandets egne vokalister, Mathias Molund Indergård og Lisa Nybrott Kvernes, gjør at det på ingen måter er den innleide Børud som bærer konserten alene. Der førstnevnte fremfører «Dirty Diana» med stor selvsikkerhet og krystallklar falsett, klarer sistnevnte å skape bølger i salen med sin tolkning av superhiten «Beat It.»

Et sprudlende Leisure Suit Lovers hadde sammen med Ole Børud stålkontroll på Storsalen denne kvelden. Med høyt tempo og skarp presisjon fikk publikum servert en hitparade fra A til Å. Det kan sikkert hevdes at det er enkelt å få med seg publikum når man spiller låter signert Michael Jackson, men det krever likevel noe spesielt fra et band for å fremføre et så stødig låtmateriale på sin egen måte. Det klarte Ole Børud og Leisure Suit Lovers med stil.