– Bor dere i nærheten?

Piffi og Gastromat blir nesten avslørt i forsøket på å anmelde Handyburgers overraskende solide tacobuffé.

Tekst: Piffi og Gastromat

For de uinnvidde er Handyburger serveringsstedet til Byggmakker på Tiller. Piffi og Gastromat har selvsagt vært her før, så de to kumpanene strener selvsikkert inn i det rustrøde lokalet. De skuer etter buffeen, og blir overrasket over utvalget og hvor fristende det hele ser ut.

Les også: Her mangler bare ‹‹Home»-skiltet

– Jøss! Her har de til og med tatt seg bryet med å lage sylta rødløk! Det er en favoritt til taco hos fru Piffi og meg, sier en imponert Piffi.

– Og er dette en hjemmelaget chipotlesaus? funderer Gastromat.

Handyburger

Byggmaker Tiller
Vi spiste: Tacobuffé
Pris: 149 kr.
Tidspunkt: Fredager, 10.00-13.00
Studentrabatt: Nei.
Hvem passer det for: Ikke studenter som bor i sentrum
Insidertips: Prøv maiskremen!

Mer interesse for mat enn for byggvarer

De to herrene bestiller hver sin tacobuffé, og det smaker overraskende godt: Kjøttet er passe krydret, og i tillegg til den vanlige toppingen kan man også ha på en fyldig maiskrem laget på huset, noe servitrisen understreker ivrig. Generelt har personalet et stort, sjarmerende og litt uproporsjonalt engasjement for matlaging til typen serveringssted.

– Men chipotlesausen trenger mer punch, sier Gastromat og finner fram en meksikansk hot sauce fra kurven på bordet.

Ikke lenger inkognito

På vei ut av lokalet kommer et kjent fjes ut fra kjøkkenet. Piffi og Gastromat står plutselig overfor servitøren fra forrige besøk, da de ga Handyburger en bitter treer for oversaltede burgere. Den gangen var han også farlig nær å lukte lunta da han observerte gourmetenes notatblokker og kameraer.

– Bor dere i nærheten? spør han nysgjerrig, endog litt mistenksomt. Piffi og Gastromat drar litt på det.

– For det hadde vært merkelig å dra helt opp til Tiller for å spise hos oss, legger servitøren til. Piffi og Gastromat ser raskt på hverandre og ler litt anstrengt.

– Det hadde vært litt pussig, ja, hehe! Men nå må vi nesten komme oss av gårde, sier Gastromat avledende, før de to haster ut av lokalet for å rekke bussen inn til sentrum.