Elektrisk pop-opplevelse

TRONDHEIM CALLING: Moyka er et friskt pust til popsjangeren under årets Trondheim Calling, men kan stå i fare i å havne i glemmeboka blant de unge, norsk popartistene.

Publisert Sist oppdatert

Det er så godt som en fullsatt sal foran hovedscenen på Byscenen når 22 år gamle Monika Engeseth, bedre kjent som Moyka, entrer scenen. Jenta fra Hallingdal er både produsent, låtskriver og vokalist, og har det siste året blitt et kjent navn på norske radiokanaler.

Moyka er en tydelig inkluderende artist, noe som kommer frem allerede hennes første låt «Bones». En jevnlig kommunikasjon med publikum underveis og oppmuntringer til å synge med er gjengangere under opptredenen.

Et høydepunkt fra konserten er låta «Circles», som er tittelsporet fra hennes EP-slipp i året som gikk. Moyka leverer et innbydende og levende show som hun virkelig investerer i. I det ene øyeblikket er stemningen elektrisk og full av futt, og i neste øyeblikk neddempet på de rette stedene.

Moyka representerer et ungdommelig og friskt pust til popsjangeren under årets Trondheim Calling. Jeg frykter likevel at det er en fare for at hun fort glemmes blant de mange unge, norske popartistene som går i rekken etter artister som Susanne Sundfør, Sigrid og Aurora.