Everything Everything - RE-ANIMATOR

Everything Everything fortsetter å utvikle sin unike stil på RE-ANIMATOR.

Publisert Sist oppdatert

Det Manchester-baserte Everything Everything er et band noe utenom det vanlige. Med en sans for eksperimentering og rare idéer har de opparbeidet et personlig lydbilde som er både unikt og lett gjenkjennelig, selv innenfor en sjanger som art-pop. Det er likevel også en stil som alltid er i utvikling og som endrer seg fra album til album.

Bandets femte album RE-ANIMATOR er ikke noe unntak. Ved flittig bruk av tettpakkede synther og svevende melodier har Everything Everything laget deres varmeste og mest betryggende album så langt. Låter som «In Birdsong» og «Moonlight» bygger seg opp med større og større instrumentering før man når et klimaks som er beroligende og mykt på ørene. Bandet har likevel ikke gitt opp all råskap, og veksler ofte mellom dette og harde, kaotiske passasjer som i outroen på «Arch Enemy».

LES OGSÅ: Jouska – Everything Is Good

Everything Everything har heller ikke mistet sin eksentrisitet, og frontmann Jonathan Higgs sine vokaler er en viktig årsak til dette. Med en nasal stemme som ofte går opp i falsett, er dette kanskje det mest polariserende med RE-ANIMATOR og bandet generelt. Dersom vokalen ikke faller i smak, er nok ikke Everything Everything for deg. Higgs sine tekster bidrar også til det unike ved albumet. De språklige bildene florerer, mange av dem groteske og spesielle, og brukes gjerne i kontrast til selve musikken. Tekstene kan handle om mørke temaer som global oppvarming eller fremmedgjøring i samfunnet. Med den varme produksjonen som går gjennom albumet får man et bilde av en verden som går under, men at dette er noe man har akseptert. Som Higgs sier selv på «Lost Powers»: “Come on, you only lost your mind.”

RE-ANIMATOR er akkurat like merkelig som de foregående Everything Everything albumene. Bandet har tatt en ny retning i form av stemning og produksjon, noe som i stor grad fungerer gjennom hele albumet. Samtidig har de ikke ofret det som muligens er bandets viktigste egenskap: de lager fryktelig fengende pop-musikk. Albumet er fullt av låter man nynner på resten av dagen. Med Everything Everythings “vanlige” eksentrisitet gjør dette RE-ANIMATOR til et verdig tilskudd i en allerede solid diskografi.

LES OGSÅ: Færre jobber - ikke færre rettigheter