Forfriskende hardpunk

TRONDHEIM CALLING: Daufødt åpner scenen på Tyven med et smell, og gir Trondheim Calling grunn til å være stolte av årets line up.

Publisert Sist oppdatert

Som et av de første bandene til å spille under årets Trondheim Calling, finner vi Daufødt på Tyven. Bandet der brorparten er fra Sørlandet starter det hele med et smell. Etter at Annika Linn Verdal Homme steppet inn som growl-vokalist, har bandet fått økt oppmerksomhet. Blant annet var de å se som oppvarmingsband for Honningbarnas turné.

Til tross for sin harde punk bærer musikken også preg av en indieinspirert sound, som mykner opp imaget til bandet. Selv hører jeg ikke et eneste ord av hva de synger, men deres tilstedeværelse på den lille scenen lykkes likevel å spre en levende stemning utover hele lokalet.

Vokalist Verdal Homme gjør så godt hun kan å dra opp stemningen blant publikum for en mosh pit, noe som bare sånn delvis lykkes. Det er et forholdsvis rolig publikum som har samlet seg foran Daufødt under deres første av to konserter under årets festival.

Det hele avsluttes med «Forbudte Frukter», som er én av deres to utgitte singler i året som gikk. Det er uten tvil denne som får opp stemningen blant publikum helt til det siste, og når konserten brått er over innser jeg at 30 minutter er altfor lite spilletid for unge og lovende Daufødt.

Du kan se Daufødt igjen på Fru Lundgreen kl. 21.00 fredag.