Ghanesisk aften

TRONDHEIM CALLING: King George VIII fra Trondheim lykkes i å dra med seg hele publikummet til hjemlandet hans Ghana for en liten halvtime idet han står på scenen på Tyven.

Publisert Sist oppdatert

Uten store forventninger trapper jeg inn på Tyvens lokaler for å få med meg 25 år gamle King George VIII fra Trondheim. Det som møter meg er en ghanesisk aften, hvor store deler av lokalet er pyntet med vevde afrikanske duker i alle farger, kunst og en duftmaskin som sprer det som skal være ghanesisk duft. King George står på scenen med to i bandet, én på trompet, og én på bass og miksebrett.

Det som skjer når King George VIII setter i gang, er kanskje det mest oppløftende på lenge. Deilige og fengende rytmer som tar oss hele veien til Afrika idet vi lytter. Bass som banker i brystet. Trompet og bongotrommer som skaper en smooth loungestemning, samtidig som det også er klubbmusikk det er lett å la seg rive med til på dansegulvet.

Artisten tar seg også tid til å fortelle litt om låtene mellom slagene. Én av låtene er inspirert av et stort marked i Ghana, landet hvor han selv har tilbrakt mye av oppveksten i. Det er umulig å la være å smile underveis i konserten når King George VIII så enkelt klarer å lage et bilde av hvor levende hjemlandet hans er for oss blant publikum.

Det meste av konserten er instrumentell, men avsluttes med King George på vokal, i en RnB-inspirert låt kalt “Out of My Leage”, som ble utgitt tidligere i januar. Den 30 minutter lange konserten føyk bort på det som føltes som fem minutter, og ga definitivt mersmak.

Powered by Labrador CMS