Hollow Hearts fyller hjertet med lun americana

Nordlendingene tar med seg trekkspillet til Trondheim, og leverer en svært minneverdig konsertopplevelse.

Publisert Sist oppdatert

«For en venue», sier vokalist Ida Løvheim etter at Hollow Hearts har spilt kveldens første låt for de oppmøtte i Vår Frue Kirke. Og ja, det tilføres en ekstra dimensjon til musikkopplevelsen når man får høre den i et såpass vakkert lokale.

Hollow Hearts kommer riktignok fra kalde Troms, men med sin herlige miks av country, visesang og americana klarer de raskt å varme opp den småfrosne gjengen på kirkebenkene. «Parade» handler om følelsen av en vinter som aldri tar slutt, og fremføres så nydelig at man nesten glemmer at vi sannsynligvis har minst et par måneder til med norsk vinter igjen.

På «Red House Song» blir trekkspillet hentet frem, og vi får vite at låten er inspirert av bassist Ida Karoline Nordgård sin farfar, som både hadde rødt trekkspill og rødt hus. Hollow Hearts er flinke til å gi korte, men interessante introduksjoner før låtene, og jeg merker at jeg lytter mer oppmerksomt til tekstene etter å ha fått litt kontekst.

Opptredenen er personlig og nær, og man får følelsen av at det er viktig for bandet å holde kontakten med publikum. Det er hele tiden tydelig at disse folka ikke spiller for sin egen del, men har et ønske om å gi en opplevelse til de oppmøtte.

Det klarer de absolutt. På de roligere låtene, slik som «Into The City», er det ingenting å utsette på de klokkerene flerstemte harmoniene. Der hvor det er mer trøkk, som i avslutningslåta (visstnok den første gladlåta de har skrevet), får Ida Løvheims briljante vokal skinne alene.

Alt i alt leverer Hollow Hearts en variert, personlig og hjertevarmende konsert, og jeg ser spent frem til bandets andre album slippes 15. februar.