Hver låt blir en reise

TRONDHEIM CALLING: Windings forteller ikke så mye om seg selv, men med så mye god musikk behøves det ikke

Publisert Sist oppdatert

Med et brak starter Oslos nye powertioen Wingdings konserten sin med den råe låta «Best of Us» som setter alle i en dansende stemning med en gang. Her spares ikke på kruttet, og bandet leverer fra start til slutt en energi som flere store artister bare kan drømme om. Spesielt sanger å bassist Jenny tar scenen med storm som om det var dette hun var født til å gjøre. Med dansing og bevegelser som aldri tar slutt skaper hun med en gang stemning som smitter over på de fleste. Som en Esperanza Spalding på litt mer psychadeliske stoffer.

Repertoaret er ikke av det letteste kaliberet, men bandet leker seg gjennom det som om det ikke krevde noe. Når man da tenker over at bandet ikke har spilt sammen så lenge heller er det sykt hvor tight og bra de spiller sammen. Med intrikate gitardeler som tvister fingre, intenst trommebeats, groovy basslinjer og jazzete vokallinjer er det virkelig imponerende. Hver låt er som en liten reise og bandet leverer noe helt spesielt som virkelig setter spor.

Låter som «Sleep» og «Boulder» er supre eksempler på låter som gjør dette til tross for å være veldig forskjellige i sound. Mens «Sleep» er mer flytende og svevende, er «Boulder» mer et slag i trynet. Det kokte på scenene og i rommet når denne låta ble spilt og det ble litt headbanging også.

Den nye låta deres «Sun» som kom ut for bare noen dager siden ble også spilt. Denne ga deg fort rockefoten og man ble lett med og danset til den. Med lekre melodier, kule motiver og dynamiske endringer var det gøy å se bandet kose seg på scenen med denne nye låta som tok helt av mot slutten.

Bandet snakker ikke alt for mye med publikum gjennom konserten, noe som er forståelig med tanke på at de bare har 30 minutter på scenen. Det er også ganske greit da det er klart at det er i musikken bandet passer best. De få gangene de snakket mot publikum ble det litt rart, litt komisk. Det var gøy å høre de snakke, men det holdt kanskje best å bare introdusere låter og lignende. Likevel skal de ha for forsøket, og med litt mer erfaring innen det kommer det nok kommunikasjonen de har mot publikum i musikken sin til å skli over i pratingen deres mellom låter.

Les også: Svømmebasseng varter opp med disko-vors på Byscenen

De avsluttet hele kvelden med låta «Lonely War». En låt som inneholder det meste som Wingdings har å tilby av fete melodier og deler som slår deg i magen mens du står og rocker til låta. Dette var et av høydepunktene i konserten og på slutten sto jeg igjen og ønsket å høre mye mer. Dette er virkelig et band som det er verdt å se live. Råere og mer energifull konsert skal man lete lenge etter. Anbefales på det sterkeste å ta turen om en har muligheten. Disse kan å levere på scenen.