Klar til å erobre Norge

TRONDHEIM CALLING: Musti byr på musikk som får lytteren til å både reflektere og danse.

Publisert Sist oppdatert

Helt alene på scenen hos Lokal Bar stiller 18 år gamle Musti seg opp for andre gang under årets Trondheim Calling. Oslobaserte Ugbad Musti har allerede rukket å bli tatt under vingene hos Nora Collective, som i seg selv er nok lokkemat for å komme på konserten til artisten som foreløpig ikke har en stor diskografi.

Musti kan fortelle oss at hennes debutalbum er rett rundt hjørnet og vi får derfor høre flere av de kommende låtene. Det slår meg at det er en svært ærlig og personlig artist vi har å gjøre med, da jeg opptil flere ganger får frysninger av hennes skildringer av en oppvekst som somalisk i Norge.

LES OGSÅ: Relling belønner de tålmodige

Til å begynne med tar ikke oslojenta mye plass på scenen, men i dét afrikanske trommer og rytmer høres har det brygget opp til full dans både på scenen og blant publikum. Musti har en helt egen formidlingsevne og involverer publikum hele veien med sin jordnære framtoning.

Gjennom både mer alvorlig tematikk, og samtidig de bekymringsløse kjærlighetslåtene, er Musti en artist som kan få lytteren til å både reflektere og å danse. Det er ikke vanskelig å se for seg denne at jenta erobrer Norge innen kort tid.