<b>NESTEN FULLFINANSIERT: </b>Med de 40 millionene fra NTNU er nybygget sikret byggestart november neste år.
NESTEN FULLFINANSIERT: Med de 40 millionene fra NTNU er nybygget sikret byggestart november neste år.

NTNU gir 40 millioner ekstra til nybygg

De ekstra pengene fra NTNU sikrer at man kan starte byggingen i november neste år.

Publisert Sist oppdatert

På et styremøte i NTNU torsdag 3. desember slapp Rektor Anne Borg nyheten om at Studentersamfundet skal få 40 millioner ekstra til å realisere planene om nybygg.

– De siste månedene har vi fått en kraftig påminning om hvor viktig de sosiale møteplassene er. Derfor mener vi at dette er en god investering, som vil komme alle studentene til gode i lang tid framover, sier Borg til NTNU Nyheter.

Prislappen på å bygge ut Samfundet vil havne på omtrent 165 millioner kroner. Fra før av var omtrent 100 millioner avklart, og med de ekstra pengene fra NTNU er det kun 25 millioner som mangler for å realisere planene.

– Det er helt fantastisk at de gir så mye! NTNU viser klart og tydelig at Samfundet og studentfrivilligheten er viktig for byen. Tusen, tusen takk til NTNU, sier leder i Studentersamfundet, Karen Mjør.

LES OGSÅ: Velferdstinget gir 35 millioner til nybygg

NTNU har tidligere gitt 30 millioner til nybygg. De 40 millionene vil komme i tillegg til dette.

– Jeg ble helt satt ut da jeg fikk beskjeden. Vi visste at vi skulle få 30 millioner, og vi er utrolig glad for at NTNU vil gi 40 millioner til, legger Mjør til.

Nyheten om de ekstra 40 millionene kom en knapp uke etter at Velferdsinget, som representerer studentene, stemte ja til å gi Samfundet 35 millioner kroner til nybygg.

– Nå nærmer vi oss å være fullfinansiert. De ekstra pengene fra NTNU sikrer byggestart i november neste år, avslutter Mjør.