OPPGITT: Fra venste Åse Herder-Augestad, Johannes Rønning, Julie Bang.

Jobbet uten kontrakt og lønn for NTNU

Åtte studenter ved Institutt for språk og litteratur (ISL) jobbet uten kontrakt eller lønn siden 26. august. Først etter Under Dusken kontaktet NTNU ordnet det seg.

Publisert Sist oppdatert

Julie Bang, Johannes Rønning og Åse Herder-Augestad er blant studentene som har jobbet som læringsassistenter uten kontrakt fra NTNU. De forteller at de var i kontakt med både instituttet og tjenestesenteret ved NTNU for å få rettet opp i problemet.

– Vi fikk svar at kontraktene ligger der, men at NTNU ikke har kapasitet til å behandle dem, sier Bang. 

Etter Under Dusken tok kontakt med seksjon for lønn og HR-tjenester fikk læringsasisstentene kontrakt. Intervjuene ble foretatt før de fikk kontrakten.

Bang forteller at hun også var på et planleggingsmøte før semesterstart, dette også uten å ha fått kontrakt.

– Vi jobber dugnad frem til vi får kontrakt, og vi får ikke skrevet noen timer. Dersom vi ikke får kontrakt i løpet av måneden, vil vi ikke få lønn før i november, sier Rønning.

Videre sier de at det er brudd på arbeidsmiljøloven å jobbe uten kontrakt, og at denne skal inngås senest syv dager etter at arbeidsforholdet startet.

Les også:  Etter å ha fått medhold for tre av fire krav, legges protestleiren Thawra ned. Dette betyr imidlertid ikke at kampen er over.

Kontrakter må bestilles god tid i forveien

Ingrid Iren Eide, seksjonssjef for lønn og HR-tjenester, forteller at hun ikke er kjent med saken til læringsassitentene ved ISL. Videre forteller Eide at de har en behandlingstid på kontrakter, og at de må få inn bestilling på kontrakter i god tid på forhånd.

ALVORLIG: Seksjonssjef for lønn og HR-tjenester Ingrid Iren Eide.

– Kontrakten kommer fra instituttet og tjenestesenteret har sine rutiner på behandling av kontrakter. Vi anbefaler tre uker før lønnsperioden begynner, da burde vi fått bestilling av kontrakt i midten av juli.

– Ikke i henhold til NTNUs rutiner

Eide sier at det er alvorlig at studentene ikke har fått kontrakt, slik de skal ha i henhold til arbeidsmiljøloven.

– Det kan skje forsinkelser i bestillinger og kontrakter, det er flere ledd hvor det kan være forsinkelser. At de ikke har fått kontrakt enda er litt spesielt ,så det må vi få sjekket.

Til slutt sier Eide at alle ansatte ved NTNU skal ha kontrakt og få utbetalt lønn og at dette ikke er i henhold til rutiner.

Powered by Labrador CMS