De nye arkitektstudentene blir kastet ut i det
Førsteklassingene på arkitektstudiet ved NTNU blir nok en gang utfordret til å bygge konstruksjoner av treverk. Det skjer i løpet av deres første uker ved studiet.
Arkitektstudentene har inntatt Elgeseter park for nok et år med installasjoner. Det årlige prosjektet er ment til å gi de nye studentene en rask introduksjon til arbeidet som arkitekt. Det passer førsteårsstudentene Kristina Fürst Standal og Mathias Johnsen bra.
– Vi lærer ved å gjøre. Vi får litt veiledning, men det er ingen som direkte sier hva vi skal gjøre, så vi hopper i det og prøver, noe som er veldig gøy, sier Standal.
Til slutt skal det settes sammen en stor konstruksjon som består av modulene som lages gruppevis nå.
– Det blir en ganske stor konstruksjon til slutt, med to etasjer og til sammen fjorten moduler i én, sier Johnsen.
Studentene er nesten for effektive
Studentene har forut prosjektet laget mindre modeller som skal visualisere det ferdige produktet i en mindre skala. På den tredje dagen med bygging har mange allerede kommet langt i prosjektet.
– Vi er snart ferdige, vi prøver nesten ikke å bli ferdige før i morgen, sånn at vi har noe å gjøre da også, sier Standal lattermildt.
Vitenskapsassistent Zdravko Živanovic ved Institutt for arkitektur og teknologi er imponert over effektiviteten til årets studenter.
– Det jeg merker i år er at de har kommet veldig mye lengre enn forventet på de to første dagene, og det skal sies at den første dagen var bare en halv arbeidsdag, så de har virkelig jobbet på, sier Živanovic.
Les om fjorårets arkitekturstudenter: Et fellesskap bygges i Elgeseter park
Moduler på flyttefot
Alt har likevel ikke gått som smurt for prosjektet og det har vært kontrabeskjed på kontrabeskjed når det kommer til plassering av modulene.
– Vi ble flyttet på to ganger, først fra utenfor Kjøpmannsgata Ung Kunst (KUK) til Krigsseilerplassen, for så i siste liten få beskjed om å flytte til Elgeseter park, sier han.
Det er betraktninger gjort i forhold til hvor modulene skal stå som nå blir overflødige.
– Modulene er tilpasset til å stå et annet sted, men de funker jo her òg, sier Standal.
Studentene Johan Boch og Kinga Blaszkiewicz hadde håpet å stå på Krigsseilerplassen, noe som reflekteres i modulen deres.
– Vi hadde lyst til å ha en bølgelignende form og at når man går inn i modulen så skal man føle at man blir oppslukt av bølgene, sier Boch.
Blaszkiewicz støtter opp om at de har latt seg inspirere av havet
– Modulen er tiltenkt Krigsseilerplassen hvor havet er sentralt og vi ville skape en følelse av å miste kontroll, følger Blaszkiewicz opp.
Standal opplyser om at modulene skal bli stående i noen måneder, så det er mer enn nok tid til å ta turen innom Elgeseter park for å se.
LES OGSÅ: Derfor er det store hull i Høgskoleparken