Trondheim Calling: Bokassa

Det tok helt av på Avant Garden.

Publisert Sist oppdatert

Når stoner-punk bandet Bokassa inntar scenen renner det allerede over av folk inne på Avant Garden, noe bandet selv er veldig fornøyd med – de trodde selv det bare skulle møte opp ti stykker får vi høre fra scenen. Bokassa spiller den typen rockemusikk det er lett å feste til, gitarrifene er enorme med masse trøkk og energi. Det er også bare tre mann på scenen, her trenger man ikke annet enn gitar, bass og trommer for å lage masse lyd og god stemning

God stemning blir det! Etter bare et par låter har det åpnet seg en moshpit foran scenen, og det er nå så fullt på Avant Garden at folk knapt kommer inn. Vokalist og gitarist Jørn Kaarstad er tydeligvis veldig fornøyd, om ikke litt overrasket over responsen. Han tar seg tid til å småprate med publikum mellom låtene, og den koselige småpraten står i morsom kontrast til brutaliteten i låtene som spilles.

Selv om det er blytungt er Bokassa artig musikk, og en påminnelse om at musikk i de tyngste sjangere ikke bare trenger å være mørk og trist. På konsert kommer dette bra frem, det glises over hele publikum og alle ser ut til å more seg. Dessverre drukner mange av de kule riffene i lyden inne på Avant Garden denne kvelden, står du litt lenger bak i publikum høres alt ut som grøt.

Til tross for lyden, mot slutten av konserten er det klart at dette tok helt av og for bandet gikk det tydeligvis over all forventning. «Dette var helt perfekt, tusen takk!» roper Kaarstad etter siste låt. Jeg er enig, når det kommer til å levere en rockekonsert infridde Bokassa.

Powered by Labrador CMS