KJØRER DU BIL? De som parkerer her må fra i morgen finne seg et annet sted å parkere. Eller så kan man jo kanskje ta bussen, eller sykle, til og med gå.
KJØRER DU BIL? De som parkerer her må fra i morgen finne seg et annet sted å parkere. Eller så kan man jo kanskje ta bussen, eller sykle, til og med gå.

Skal asfaltere på NTNU

I morgen kommer anleggsmaskinene til campus

Publisert

Fra og med i morgen, starter BN Entrepenør å asfaltere områder på flere campus, melder NTNU på Innsida. Det er ved campusene på Kalvskinnet, Ringve, Valgrinda, ved Realfagsbygget og på Dragvoll det skal legges ny asfalt. Arbeidet skal være ferdig innen oktober er over.

Asfalt: Et bituminøst materiale

  • Ordet har sitt opphav fra asphaltos; a-, «ikke-» og sphallein, «falle sammen», henviser til bruken som bindemiddel.
  • De mest brukte asfaltdekkene på høytrafikkerte veger er Ab (asfaltbetong) og Ska (skjelettasfalt), mens på lavtrafikkerte veger (ÅDT<1500) brukes mye Agb (asfaltgrusbetong) og Ma (mykasfalt).

Kilder: snl.no, vegvesen.no

– Dårlig og slitt

På Dragvoll skal den nordre parkeringsplassen stenges av og asfalteres, mens på Gløshaugen skal det asfalteres mellom Christian Birkelands vei og ned mot Høgskoleringen, det sier områdeleder Ragnar Hellan i Logistikk og Park i Seksjon for bygningsdrift ved NTNU.

Hellan forteller at splitter ny asfalt skal legges på flere områder med eldre asfalt.

– Asfalten er dårlig og slitt. Det er mye lappverk, så det skal bli fikset, sier han.

Videre forteller han at det ikke kommer til å bråke altfor mye, men at de som parkerer der de skal asfaltere, er nødt til å finne en ny parkeringsplass fra i morgen.

LES MER: Om andre byggeprosjekt på campus

Powered by Labrador CMS