ATB nominert til publikumsprisen: Dette synes studentene
Nidaros omtalte nylig at ATB er nominert til Kollektivprisen, en pris som blir gitt basert på innovasjon og brukervennlighet. Under Dusken tok en runde på campus Gløshaugen for å høre hva studentene mener om nominasjonen.
ATB er nominert til kollektivprisen for å være «en spydspiss for innovasjon» på bakgrunn av å inkludere sykkel og bildeling i månedsprisen. Student Andreas Brennsæter er svært fornøyd med ATB og er takknemlig for busstilbudet i Trondheim by.
– Kollektivtilbudet er godt, og bussen er veldig tilgjengelig. Det eneste irritasjonsmomentet er at bussen slutter å gå om natten. Da kan det fort bli vanskelig å komme seg hjem om man er litt sent ute.
Brennsæter er enig i at ATB er innovative, mye grunnet tilgjengeligheten deres.
– Jeg er veldig fornøyd med appen til ATB, den er veldig oversiktelig. Man får også kjøpt billetter via Entur-appen. Det gjør at ATB blir tilgjengelig uten at man må laste ned appen. Det er veldig greit om man ikke er fastboende i Trondheim.
Brennsæter mener at ATB fortjener å bli nominert til prisen ettersom de er innovative. Han presiserer likevel at pris på billett burde vært inkludert som et av fokuspunktene for nominasjonsbakgrunnen.
– Jeg syns egentlig at studenter er litt for kravstore. Vi burde være mer takknemlige for det gode tilbudet vi har, forteller Brennsæter.
– Hadde vel stemt på ATB om jeg måtte
Bachelorstudentene i biologi Omar Chelbi Rusten og Markus Øytangen er ambivalente når det kommer til ATB.
– ATB er flinke på å komme til tiden, og det er alltid mange busser som går, forteller Rusten.
Øytangen sier seg enig, men forteller at dette bare gjelder for Trondheim sentrum.
– Om man skal ta buss litt ut av sentrum varierer det veldig om bussene kommer i tide, og når de kommer. Da kan det bli ganske kronglete å komme seg rundt med buss.
LES OGSÅ: Nå har du muligheten til å bestemme hvem som skal representere deg det neste åren ved NTNU
Både Rusten og Øytangen er enige om at ATB ikke fremstår særlig innovative. Men de påpeker at selskapet er relativt brukervennlig.
– De er veldig brukervennlige. Det er ikke akkurat vanskelig å få tak i billett. Men de kunne hatt litt billigere billetter, hvert fall til studenter. Det er rart at de ikke har studentpris på enkeltbilletter.
Begge biologistudentene har dårlige opplevelser fra kollektivtransporten på hjemstedene sine, og er enige i at tilbudet til ATB er nokså godt.
– Om jeg absolutt hadde måttet stemt på et kollektivselskap, hadde jeg vel stemt på ATB, sier Rusten.
Burde ha flere kampanjer
Studentene Tor Løvold Hauge, Fatima Ibrahim og Dina Syverud-Lindland mener ATB gjør mye bra. De påpeker at appen er god på å gi oppdateringer, men at ATB har en jobb å gjøre hvis man tenker på innovasjon, og spesielt pris.
– Jeg tenker ATB burde kjøre flere kampanjer, og jeg likte veldig godt konseptet med at man kan kjøpe enkeltbilletter som gjøres om til en månedsbillett når man har kjøpt mange nok enkeltbilletter til at det dekker prisen av en månedbillett, sier Syverud-Lindland.
Selv synes studentene at «innovativt» kanskje ikke er det første de tenker på når de hører «ATB». De begrunner det med at studenter selv ikke merker så mye av innovasjonen, og at blant annet den stive prisen trekker ned.
– Det å øke antall vektere tror jeg ikke fungerer helt. Jeg får inntrykk av at folk ikke sniker mindre, men blir mer utspekulerte med måten de gjør det på. Kanskje det har noe med at du må bli tatt i kontroll en del ganger før det koster like mye som å kjøpe månedbilletter og halvårsbilletter, avslutter Hauge.
LES OGSÅ: Kan bli dyrt å forbedre karakteren sin