Påskens reiseråd for studenter: Du kan reise hjem om du ikke er etablert i byen

Helseministeren presiserte torsdag hvordan studentene skal forholde seg til de nye reiserådene.

Publisert Sist oppdatert

På grunn av de nye smitterekordene de siste dagene har regjeringen bedt folk om å unngå unødvendige reiser innenlands. Det har skapt forvirring om hvorvidt studenter kan reise hjem til påske eller ikke.

Torsdag ble VG kontaktet av Bent Høie. Han kom med en presisering om at studenter som lever i studenttilværelsen, og ikke er etablert i den byen de studerer, har lov til å reise hjem.

Videre forteller Høie til VG at dersom man er student som bor på hybel, men likevel har et gutte- og jenterom hjemme så er det greit å reise hjem til familie. Dette er fordi at det da er mulig å holde avstand.

Likevel presiserer han at man må være ekstra oppmerksom på symptomer dersom man kommer fra et område med høy smitte. Han sier til VG at man ikke kan bruke tittelen student som et frikort for å reise.

På spørsmål om dette skaper forvirring for studentene, svarer han:

– Det er forskjell på studenter som bor på hybel, eller andre som ikke egentlig har flyttet hjemmefra enda, og på studenter som er godt etablert i en ny by med for eksempel samboer og barn. En person som har bodd i Oslo i mange år og tilfeldigvis nå er student har ikke et frikort til å reise på besøk til foreldre eller svigerforeldre.