IKKE-DIGITALE: Nikiqi mener initiativet er et godt alternativ for ikke-digitale.

Redningsaksjon for kjærestegarantien

Shot-undersøkelsen fortalte oss at opptil 44 prosent av studentene er ensomme, og plasserte kjærestegarantien ettertrykkelig på rød liste over utryddningstruede arter. Dette vil NTNUs biblioteker gjøre noe med.

Publisert

Bibliotekar og arrangør Marit Brodshaug ved campus Dragvoll forteller om hvorfor de har tatt initiativet med å hjelpe ensomme studenter nå på valentinsdagen.

SPLEISER: NTNUs egen Kirsten Giftekniv, Marit Brodshaug.

– Vi ville gjøre noe hyggelig, og så er det jo denne kjærestegarantien som NTNU har hatt i flere år. Dessverre er det gjort undersøkelser på at det er mange studenter som er ensomme. Noen har det fint, men det er mange som føler seg litt alene.

Selve ideen er enkel: du plukker med deg en grønn blyant om du ser etter en bedre halvdel, eller en rød om du bare ønsker flere venner.

– Du trenger ikke være ute etter kjæreste. Litt av hovedpoenget er at man skal kunne skaffe seg venner og ikke være så alene, sier Brodshaug

Bedre enn tinder

Biblioteket selv erklærer at dette er en bedre møteplass enn Tinder, noe studenten Miriam Hafell er usikker på.

– Nja, jeg har faktisk hatt kjæreste i tre år nå, som jeg traff på Tinder. Jeg tar nok rød blyant i dag, men jeg synes det virker som et veldig koselig opplegg. Hvis jeg får en ny venn så er jo det bare hyggelig, sier Hafell.

For det er ikke bare kjæreste en trenger for å ikke være ensom. Rød blyant betyr at du ser etter venner, og dette er hva både Hafell og medstudenten Fabian Bratli Nikiqi går for.

Nikiqi mener derimot at dette kan være en skikkelig utfordrer til Tinder – slik biblioteket averterer det som.

LES OGSÅ: Karrieredag for noen på Dragvoll

RØD ELLER GRØNN: Ser du etter venner, velg rød. Ser du etter romantikk, velg grønn.

– Jeg må si at jeg har troen på at en kan møte noen. Det er valentinsdagen i dag, så da må en ha troen på kjærligheten. Men jeg tar nok dessverre en rød blyant, og ser heller etter venner i dag, sier Nikiqi.

OPPTATT: Hafell har allerede kjæreste, så hun ser kun etter venner.

De øvrige besøkende virket også å være i vennskapsmodus, da det hovedsakelig var røde blyanter som ble tatt. Det lå derimot én grønn blyant igjen på en pult sammen med en halvtom kaffekopp, så det er mulig at noen ble så revet med av kjærligheten at de helt glemte å drikke opp – eller å rydde.

Erfaringsdeling om biblioteket som møteplass

Påstanden om at biblioteket er bedre enn Tinder, er riktignok ikke fremmet helt ut av det blå.

Marit Brodshaug forteller om at de bibliotekansatte på NTNU har god erfaring på dette området.

– Vi vet at hvertfall én av de ansatte her fikk kjæreste på et bibliotek for noen år siden.

Dette måtte følges opp, så litt senere på Marits kontor kunne en direkteoverført Alexander Lyngsnes fra Gunnerusbiblioteket fortelle om det som skulle bli den viktigste dagen i hans liv.

LYKKELIG: Lyngsnes fant lykken på biblioteket

– Hun var fadderen min da jeg startet på høyskolen i Bodø for femten år siden. Men hendelsen på biblioteket skjedde i desember, midt under eksamenstiden. Jeg satt og leste på lesesalen til universitetsbiblioteket da en ung og pen dame kom bort til meg og spurte om jeg hadde lyst til å komme bort og lese sammen med henne. Det takket jeg ja til, og siden da var vi et par.

Så selv om valentinsdagen bare skjer én gang i året, er det alltid mulig å gjøre som den pene unge damen i Alexanders liv. Book et rom på biblioteket, gå opp til den som gir deg ekspresspass til hjerteseksjonen på St. Olavs, og spør om de vil lese med deg. Det kan funke.

Fortsatt kjærlighetssyk? Vår reporter sjekker stemningen i sentrum

Powered by Labrador CMS