RYDDER FOR TV-AKSJONEN: Linjeforeningen VIVAS inviterer for tredje år på rad studenter til bidra til TV-aksjonen gjennom søppelplukking. Fra venstre: arrangørene Frieda Hagemeister, Katrine Gylseth Eie og Miriam Eilén Nerheim.
RYDDER FOR TV-AKSJONEN: Linjeforeningen VIVAS inviterer for tredje år på rad studenter til bidra til TV-aksjonen gjennom søppelplukking. Fra venstre: arrangørene Frieda Hagemeister, Katrine Gylseth Eie og Miriam Eilén Nerheim.

Bli med og rydde Trondheim!

Linjeforeningen VIVAS inviterer for tredje år på rad til søppelrydding til støtte for TV-aksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Søndag 18. oktober går Studentenes ryddeaksjon av stabelen. Ryddeaksjonen, som arrangeres av linjeforeningen for Fornybar Energi, skal gjennom søppelplukking samle bidrag til TV-aksjonen. Miriam Eilén Nerheim, en av arrangørene, forteller at temaet for årets TV-aksjon passer ekstra godt: Alle bidragene går nemlig til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet.

Skal skape engasjement og oppmerksomhet

Målet for ryddeaksjonen er å samle så mange som mulig av byens studenter til en “dobbeldugnad”. Samtidig som studentene rydder byen ren for søppel samler ryddeaksjonen inn penger til TV-aksjonen gjennom donasjoner fra bedrifter. Ved å rydde søppel kan studenter med trangt budsjett likevel bidra til TV-aksjonen.

– Vi vil vise at vi studenter er engasjerte og bryr oss om bymiljøet, sier Nerheim.

Tidligere år har ryddeaksjonen og TV-aksjonen blitt arrangert på ulike dager slik at søppelryddere også kunne delta som bøssebærere. Fordi årets bøssebæring er digital vil aksjonene foregå samtidig.

– I år skal vi bare forsøke å skape engasjement og oppmerksomhet rundt TV-aksjonen, forklarer Nerheim.

Hun forteller at de deltakende studentene vil være ikledd refleksvester for å gjøre dem ekstra synlige i bybildet på søndag. Har man ikke mulighet til å være med på søppelplukkingen kan man gi et bidrag til ryddeaksjonens digitale bøsse.

Premiering og varm drikke

Arrangør Frieda Hagemeister forteller at de i år har forlenget arrangementet for å ta hensyn til smittevern, i tillegg til at alle deltakere må registrere mobilnummeret sitt ved ankomst slik at det kan utføres en eventuell smittesporing.

Deltakere kan i år komme til basen på Kalvskinnet mellom klokka 12 og 14 der man blir tildelt et område. Man kan så komme tilbake etter to timers tid mellom 14 og 16 for veiing av fangsten. Etter søppelryddingen blir det varm drikke og utdeling av premier til søppelplukkerne.

– Vi har fått mange bedrifter til å gi oss gavekort som vi gir til deltakerne som en takk for hjelpen, sier Nerheim.

Blant årets premier finner man gavekort til Trondheim Kino, Rema 1000, Una Pizzeria, Work-Work og San Sebastian.

Samlet inn over 600 kg søppel

I fjor samlet ryddeaksjonen inn hele 39 261 kroner til TV-aksjonen, og 621 kg søppel ble plukket av 109 deltakere.

Hittil har ryddeaksjonen blitt sponset med 5000 kroner hver av Bunnpris Trøndelag, ReDu, Must, NITO Trøndelag sør og Afag. I tillegg til økonomiske bidrag samarbeider ryddeaksjonen med NTNU som stiller med lokaler på Kalvskinnet og containere, SiT som stiller med kopper og Avfall Norge som stiller med ryddeutstyr.

Meld deg på her: https://forms.gle/Jupf83qrC8M3ihgW7