LITT TRIST: Den grågustene mikroburgeren ser litt trist ut der den ligger, men smaker kanskje bedre enn hva utseendet tilsier.
LITT TRIST: Den grågustene mikroburgeren ser litt trist ut der den ligger, men smaker kanskje bedre enn hva utseendet tilsier.

Matanmeldelse:

Fiks ferdig burger på 90 sekunder

Mikrobølgeovnen tar opp kampen mot burgerkokkene. Men den treffer ikke helt blink.

Publisert Sist oppdatert

Jakten på den perfekte burgeren har pågått i årevis. Mens Sven Nordin reiste verden rundt i åpen jeep, perfeksjonerte grillkongen Craig steketid og kjøttblanding. Men alt dette arbeidet kan ha vært forgjeves. Løsningen ligger nå kanskje rett foran nesen på dem, i kjøledisken på Coop.

Om burgeren

Navn: Coop Dagens Storfeburger

Pris: 39,90

Terningkast: 4

Tradisjon tro er det i februar duket for årets første dagligvareslipp med butikker fulle av nyheter. Men i år er det kanskje snakk om et daglivaremirakel. En hamburger med brød og tilbehør som kan legges rett inn i mikrobølgeovnen. En burger fiks ferdig med kjøtt, ost og karamellisert rødløk klemt sammen mellom to gustne burgerbrød. 90 sekunder i mikroen og pling: hamburgeren er ferdig. Stekepanne, steketid og brent stekeskorpe kan være en saga blott.

LES OGSÅ: Test av de billigste middagsrettene

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">IKKE OVER:</span> Jakten på den perfekte burger har så vidt begynt.
IKKE OVER: Jakten på den perfekte burger har så vidt begynt.

Hamburgeren som ligger foran meg på bordet har en grågusten fargetone. Det sølepyttfargede kjøttet minner om noe fra boks tilpasset våre firbeinte venner. Desto større blir overraskelsen etter den første biten. Burgerbrødet har kommet overraskende helskinnet gjennom runden i mikrobølgeovnen. Det er ikke vassent og fuktig, men det har til gjengjeld heller ingen stekeskorpe. Det samme gjelder for kjøttbiten som med sine 94 prosent storfekjøtt er overraskende saftig. Massen er grovkvernet og gir gummene akkurat nok tyggemotstand. En kjøttklump som kan ta opp kampen mot de store amerikanske burgerkjedene.

Men savnet etter noe friskt og syrlig kommer likevel snikende. Burgerkokken kunne godt ha lagt ved noen flakonger med ketsjup, et par tomatskiver og en skive sylteagurk. Den karamelliserte rødløken er burgerens eneste grønnsak og kunne fint ha blitt piffet opp med en dæsj eddik. Jakten på den perfekte burger er definitivt ikke over. Og det skal litt mer til før stekepanna kan pensjonere seg og overlate plassen til mikrobølgeovnen.

LES OGSÅ: Er middagshermetikk i det hele tatt spiselig?

Powered by Labrador CMS