Studentenes dom over nye campus:
– Man er aldri alene
Siden studiestart i august har studentene på Helgasetr hatt anledning til å gjøre seg kjent med bygget. De er fornøyde med den nye campusen sin, men det er riktignok én ulempe som fremheves.
– Vi er veldig på utstilling, man kan jo se inn i nesten alle gruppe- og klasserom, forteller student Maria Svanes Sæstad.
Sæstad og medstudenten Helene Tegnander sitter og jobber på den nye campusen. De studerer fysioterapi og skal nå til høsten skrive bacheloroppgave. De forteller at de er skeptiske til valget av vegger på Helgasetr.
– Det er vanskelig å finne en plass hvor man kan jobbe i ro, man er liksom aldri alene, sier Tegnander.
Glassvegger og store vinduer er en iøynefallende del av den nye campusen.
Bygget er moderne og en betydelig oppgradering fra Tunga, der helse- og sosialstudentene holdt til før. Enkelte studenter er likevel skeptiske til hvor praktisk det er med så mye glass.
– Det er litt vanskelig å fokusere når man ser bevegelse uansett hvor man sitter, sier barnevernsstudenten Emma Elisabeth Selte Sand.
Hun forteller at det sikkert er en vanesak å være omringet av glassvinduer, men at mulighet for skjerming i form av gardiner eller mer frostet glass hadde hjulpet på konsentrasjonen.
Opptatt av tilbakemeldinger
Prosjektleder for Helgasetr Terese Brekke er opptatt av studentenes tilbakemeldinger på nybygget. Hun forteller at de er inne i en prøvedriftsperiode frem til jul, og presiserer at studentenes tilbakemeldinger og erfaringer er viktige for dem i denne vurderingen.
– Dette er utrolig viktig for å kunne justere og eventuelt gjøre forbedringer, sier Brekke.
Hun forteller også at de blant annet skal invitere studenter til en workshop der de skal gå gjennom hvordan flytteprosessen ble opplevd, og høre fra studentene hvordan Helgasetr fungerer for dem.
På spørsmål om det hadde vært aktuelt å gå til anskaffelse av gardiner til grupperommene, svarer Brekke at det av hensyn til renhold og allergikere ikke er ønskelig. Dette fordi det er krevende å holde gardiner rene og støvfrie.
Når det gjelder studentenes utfordringer med fokus og konsentrasjon er Brekke enig med studentene i at det mest av alt er en vanesak. Hun tilføyer at det finnes flere typer grupperom med mer begrenset innsyn som er tilgjengelige og mulige å booke for alle.
Alt i alt positivt
Bortsett fra at studentene opplever det som uvant med såpass mye innsyn i gruppe- og klasserom, er de stort sett fornøyde med å ha flyttet fra Tunga. Barnevernsstudentene er blant dem som tidligere holdt til der.
– Alt er mye bedre her. Tunga var ikke ment som et universitet, så det var i veldig dårlig stand, egentlig. Her er det mer sentralt, flere grupperom og bedre undervisningsrom, sier Martha Anine Sandtangen.
Barnevernsstudentene setter pris på å sokne til en campus som er mer sentrumsnær enn det Tunga var.
– Det gir oss større mulighet til å sitte der vi faktisk har campus. For mange var det veldig langt å dra opp til Tunga. I eksamensperioden har vi for eksempel tidligere sittet på Kalvskinnet og fylt opp plassene til de studentene som egentlig holder til der. Nå slipper vi det, sier Lilja Emilie Solheim.
– Praktisk med treningssenter på campus
Studentene forteller at de også er veldig fornøyde med å ha et av Sits treningssentre i samme bygg som campus. Øya treningssenter åpnet nemlig i starten av august – samtidig som campusen først åpnet for studenter.
– Det er veldig praktisk med treningssenter på campus. Det gjør det enklere for studenter som vil trene etter skolen eller i pausene, forteller Tegnander.
Solheim forteller at hun er veldig fornøyd med å kunne ta en gruppetime på samme sted som hun studerer.
– Det blir veldig lett å kombinere studier og trening.
LES OGSÅ: Om nybygg: - Folk blir edru av å gå inn der