TAPSPROSJEKT: Leder for linjeforeningen Nabla, sier det ikke finnes gode alternativ til campus for deres drift.
TAPSPROSJEKT: Leder for linjeforeningen Nabla, sier det ikke finnes gode alternativ til campus for deres drift.

Linjeforening: – Vi lider økonomisk tap uten campustilgang

Disse studentforeningene har signert oppropet fra Studenttinget om å holde campus oppe etter kl. 20.00 for studentrelaterte aktiviteter.

Publisert

Det er 73 studentforeninger tilknyttet NTNU som har signert oppropet Studenttinget nå har sendt til ledelsen ved NTNU der de ber om tillit til å bruke campus på kveldstid.

– Vi har bevist at vi kan gjennomføre en trygg og tilnærmet smittefri fadderuke. Gi oss tillit til å fortsette å gi studentene våre gode faglige og sosiale tilbud, skriver Studenttinget i oppropet.

LES MER OM SAKEN HER: Studentforeninger får ikke bruke campus på kvelden, det vil Studenttinget endre.

En studentforening som har signert og lider på grunn av restriksjonene er Nabla, linjeforeningen for fysikk og matematikk. Leder Frederick Nilsen forteller at det er spesielt dumt at linjeforeningen ikke kan fortsette med sosiale aktiviteter. Han sier at de sosiale aktivitetene er med på å opprettholde det psykososiale miljøet gjennom hele semesteret. I fadderuka fikk de lov til å bruke campus etter 20.00, men siden har det ikke vært mulig. Nilsen mener det er synd og at det er viktig at det samme tilbudet opprettholdes gjennom semesteret.

– Både møtevirksomhet og sosiale arrangementer blir vanskeligere å gjennomføre når vi ikke kan være på campus etter kl. 20.00. De fleste av oss har en del øvinger og forelesninger på dagtid, og det er derfor vanskelig å holde arrangementer som blir ferdig før kl.20.00, sier Nilsen.

Nilsen kan også fortelle at de har sett på alternative løsninger for å holde bedriftspresentasjoner og generalforsamling. Han sier at dette vil koste for mye, og at de lider et økonomisk tap på grunn av restriksjonene.

LES OGSÅ: Tekniske problemer under ISFiTs opptak.

Linjeforeninger, Samfundet og NTNUI på lista

Det er Sentral Beredskapsledelse som har besluttet at campus skal være stengt studentrelaterte aktiviteter etter kl. 20.00, sa avdelingsdirektør Kjetil Mjøsund for campusservice tidligere til Under Dusken.

Leder Åste Solheim Hagerup av Studenttinget i Trondheim sa at de ser nødvendigheten med dette oppropet fordi det er mange studentforeninger lider på grunn av mangel på areal til både drift og til sosiale arrangementer.

Noen av foreningene som har signert er Linjeforeningen Abakus, A/F Smørekoppen, Spanskrøret Linjeforening, Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim, Linjeforeningen Psykolosjen, Linjeforeningen Omega, Medisinerforeningen Placebo, Studenter Uten Grenser, Janus Linjeforening, Erudio Linjeforening, Eureka Linjeforening, Linjeforeningen Nabla, NTNUI, Studentersamfundet i Trondhjem, ISFiT og Studenttinget NTNU.

Powered by Labrador CMS