Campusprosjektet kan miste milliarder

Forsknings- og høyere utdanningsministeren Ola Borten Moe varslet at Campusprosjektet kan reduseres med flere milliarder. Nå møter han NTNUs rektor Anne Borg for å diskutere budsjettet.

Publisert Sist oppdatert

– Det er helt åpenbart at det må betydelig ned. Jeg opererer ikke med noe tall.

Det fortalte Forsknings- og Høyere utdanningsminister Ola Borten Moe til Dagens Næringsliv søndag. Ministeren forklarer at andre universitetsprosjekter ikke vil la seg gjennomføre dersom campusprosjektet ved NTNU ikke kuttes, og kunne fortelle at det er snakk om mange milliarder. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Campusprosjektet:

Campusprosjektet ble besluttet i 2018, og har som mål å flytte fagmiljøene fra Dragvoll og Tunga til en samlet campus rundt Gløshaugen, Øya og Kalvskinnet. Statsbygg har ansvaret for videre prosjektutvikling og gjennomføring av byggeprosjektet etter oppdrag fra Kunnskapsdepartementet, og hele prosjektet har en kostnadsramme på 11,9 milliarder kroner.

I statsbudsjettet for 2022 foreslo regjeringen å bevilge 365 millioner kroner til videreføring av forprosjektet. Planen er at at byggingen kan starte i 2024.

Kilde: NTNU

I dag klokken ni begynte møte mellom Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe og NTNU. Det melder Universitetsavisa. Tilstede på møtet er Rektor Anne Borg, prosjektdirektør Merete Kvidal for campusutvikling, samt representanter fra Statsbygg.

Borten Moe uttrykker at målet fortsatt er å samle campus rundt Gløshaugen-området, men at det må etableres en mer akseptabel kostnadsramme. Dette må avklares før statsbudsjettet for neste år.

Bekymret

Rektor Anne Borg reagerer på varselet, og frykter at campusprosjektet ikke vil være gjennomførbart. Til Dagens Næringsliv fortalte Borg at prosjektet allerede har vært gjennom flere nedskaleringer.

– Ved siste nedskalering mente NTNUs styre at det fortsatt var forsvarlig å gjennomføre prosjektet innenfor totalrammen. En ytterligere nedskalering må diskuteres med NTNUs styre. Jeg er bekymret for om vi klarer å nå målene med campussamling med ytterligere kutt i rammene, sa Borg til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS