TYDELIG MARKERING: En oljedryppende Equinor-logo ble vist frem på Samfundets røde vegg

– Det er synd at UKA lar seg bruke  på denne måten

Ikke lenge etter at jubelropene over det nye UKEnavnet hadde stilnet utenfor Samfundet, ble de erstattet av protester.

Publisert

Torsdag kveld demonstrerte en gruppe NTNU-studenter, i samarbeid med miljøorganisasjonen Greenpeace, mot Equinor som hovedsponsor av UKA. Siden 2007 har Equinor vært hovedsponsor av kulturfestivalen, til gradvis økende misnøye blant miljøbevisste studenter. 

En avstemning på Samfundet i mars over hvorvidt UKA skulle takke nei til sponsormidler fra selskaper som driver med fossil energi ble nedstemt - med én stemmes margin. Denne saken, som altså 49,8% av Storsalen støttet, har vist seg å være svært splittende.

Dagen etter UKAs startskudd, ble altså denne misnøyen sementert i en protestaksjon. En oljedryppende Equinor-logo ble vist frem med projektor på Samfundets røde vegg, med det tydelige slagordet “99,9% fossil energi - Equinor ut av UKA”. 

Ingeniørstudent ved NTNU, Markus Refsdal, var en av studentene som demonstrerte. 

– Det er synd at UKA lar seg bruke av en av verdens største forurensere på denne måten. Equinor forsøker å kjøpe seg legitimitet ved å subsidiere ølprisen på UKA heller enn å bare få ut fingeren og faktisk omstille seg, slår han fast. 

Under Dusken har vært i kontakt med pressesjef, Ella Johanne Devold, or UKA, som svarer følgende:

UKA ønsker å skape dialog

– Samarbeidet med Equinor gjør det mulig for oss å skape en plattform hvor de kan svare på de vanskelige spørsmålene studentene har. Det er viktig for oss å skape dialog mellom bedriftene og samfunnet. Vi respekterer at enkelte er uenige med UKAs samarbeid med Equinor. Likevel ønsker vi å framheve at UKA er en kulturfestival, og at vi sammen med sponsorer ønsker å skape gode opplevelser for alle. Vi har i årets program lagt til rette for at de som ønsker kan diskutere problemstillinger direkte med våre samarbeidspartnere.

Under Dusken har ikke lykkes i å få en kommentar fra Equinor.

DEMONSTRANTER: Markus Refsdal (t.v.) og Andreas Randøy (t.h.) var blant de som møtte opp
Powered by Labrador CMS