IKKE FYSISK: Det ser ut til at det er en stund til vi igjen kommer til å oppleve ha skoleeksamner igjen.
IKKE FYSISK: Det ser ut til at det er en stund til vi igjen kommer til å oppleve ha skoleeksamner igjen.

Ingen skoleeksamen våren 2021

For å sikre en forutsigbar eksamensperiode har rektor besluttet at det ikke skal gjennomføres skoleeksamener våren 2021.

Publisert Sist oppdatert

For å sikre sikre at vårens eksamener blir forutsigbare både for studenter og faglærere, har rektor bestemt at det ikke vil bli avholdt skriftlig eksamen med tilsyn (skoleeksamen) i vårsemesteret 2021, skriver NTNU i en pressemelding på innsida.

Allerede i oktober var det mange som forberedte seg på at også våren 2021 kom til å droppe de fysiske skoleeksamene. Dekanene ved NTNU ønsket ikke lenger å havne i den samme usikre situasjonen som i høst og innstilte seg på at det var hjemmeeksamen som skulle bli den nye normalen til våren.

Ingen skoleeksamen uansett smittesituasjon

Alle emner som har skoleeksamen må endre vurderingsform slik at studentene testes på en annen måte. Denne bestemmelsen er endelig. Det betyr at uansett hvordan smittesituasjonen vil være utover våren, så vil det ikke være mulig å endre tilbake til skoleeksamen. Selv om smittesituasjonen blir bedre, forsetter NTNU.

Fakultetene selv skal bestemme hvordan eksamensform de må endre til. Noen av alternativene er da hjemmeeksamen, mappevurdering, muntlig, semesteroppgave eller prosjektoppgave. Rektor Anne Borg oppfordrer også til at det blir bokstavkarakterer i de emnene som opprinnelig skulle hatt det, så langt det er mulig.

Fortsatt mulighet for fysisk eksamen for noen

NTNU melder også at det i midlertidig forsatt er mulighet for fysisk eksamen ved testing av praktiske ferdigheter, hvor det er nødvendig med fysisk oppmøte, dersom smittesituasjonen tilsier at det er forsvarlig. Det samme gjelder også muntlige eksamener.

Powered by Labrador CMS