INNSTRAMNINGER: Trondheim kommune strammer inn på smittevernet etter flere tilfeller av det muterte viruset.
INNSTRAMNINGER: Trondheim kommune strammer inn på smittevernet etter flere tilfeller av det muterte viruset.

Strammer inn smittverntiltakene

Formannskapet i Trondheim har vedtatt nye restriksjoner for å få kontroll på importsmitte av det muterte viruset.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 10. februar vedtok formannskapet å stramme inn på smittevernreglene grunnet i at det muterte viruset har spredd seg på en arbeidsplass. Det blir foreløpig ikke full nedstengning av Trondheim.

– Dette er ikke den store røde knappen med nedstenging, sier ordfører Rita Ottervik i en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Ottervik forteller at de har forsøkt å skjerme barn og unge med de nye smitteverntiltakene, og at det hovedsakelig er de eldre og voksne som får kjenne på konsekvensene av de innskrenkede tiltakene.

Kommunedirektør Morten Wolden forteller at nødvendigheten av tiltakene kommer av at det muterte viruset har potensiale for mye smitte.

Tiltakene vil vare fram til 17. februar. Blant dem er skjenkestopp kl. 22, stans av idretts- og fritidsaktiviteter for voksne over 20 år, stenging av treningssentre og begrensing av sosiale kontakter til maks ti personer per husstand. Tiltakene gjelder fra midnatt 11. februar.

Formannskapet vedtok «også tiltak ved utdannings og opplæringsvirksomheter med unntak av grunnskole og videregående skole.» For universitetene betyr dette blant annet at universitetslokalene og kursaktivitet for studenter holdes stengt, og at undervisningen vil bli digital.

NTNU diskuterer nå i kveld nøyaktig hvordan situasjonen på campus blir med de nye tiltakene.

Under Dusken kommer tilbake med mer.

Powered by Labrador CMS