Disse studentene får ikke høstferie
Høstferier er et fenomen som kanskje gikk tapt for mange på grunnskolen. På Dragvoll og Gløshaugen er det stor kontrast på feriestemningen.
På Dragvoll er det så å si tomt i gangene. Det er lett å finne plass på Sito-kafeen, hvor det snakkes lavmælt i dunkel belysning. Feriestemningen er lett å kjenne på der dragvollingene leser bok og drikker kaffe.
Helligdommen er det plutselige albuerommet den forhatte 3-bussen har fått. Geografistudent Jonas Aaseskjær forteller om en sjeldent behagelig tur opp til Dragvoll.
– Det var klokken halv ni i dag, så man skulle tro at bussen var full som vanlig. Men det var faktisk skikkelig rolig stemning, sier han.
Selv om gangene på Dragvoll virker folketomme, har ikke disse studentene som sitter rundt bordet tatt seg høstferie for øyeblikket.
– Det er ikke noe tid til høstferie når man har semesteroppgave, forteller Pernille Ruud, som studerer europastudier med statsvitenskap som breddeår.
Uka er satt av til lesning og oppgaveskriving. Foreleserne er ikke å se.
– Jeg velger å ta meg ferie når semesteroppgaven er ferdig skrevet. Det får så være at det er forelesninger da, sier Aaseskjær.
LES OGSÅ: Dette meiner studentane om monarkiet
Urealistisk å ta seg fri
På Gløshaugen er det en litt annen stemning. Kantina er fullstappet og lydnivået er høyt.
– Det er helt urealistisk å ha høstferie, forteller datateknologistudent, Miriam Liodden.
Med både obligatoriske øvinger og semesteroppgaver som må skrives, er det ikke snakk om å ta fri.
– 22-bussen var stappet som vanlig, så det synes ikke at det liksom skal være ferie nå, sier Caroline Gaard, som studerer Ingeniørvitenskap og IKT.
Ifjor hadde Liodden høstferie, men hun antar at det er på grunn av forelesere med småbarn, heller enn for å gi studentene fri.
– Vi må jobbe uansett, legger Gaard til.
LES OGSÅ: Statsbudsjettet 2025 oppsummert – NTNU skuffet