SPARSOMT: Alle er gira på å gjøre Edgar mer hjemmekoselig.

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves

Selv om Studentersamfundets nybygg var klart for åpning lørdag 10. august, var det ikke ferdig.

Publisert Sist oppdatert

Leder for Samfundets konsept og prosjekteringsgruppe (SKP) Elise Anfinsen nevnte i et intervju før åpningen at hun regnet med å kjenne på noen «etterdønninger» og at arbeidet nok ikke var ferdig idet den høytidelige seremonien trådte i gang.

Elise Anfinsen
FORSIKTIG: Anfinsen sier at SKP er varsomme med å sette nøyaktige datoer.

– Vi har brent oss på å gi nøyaktige datoer før, så for å unngå «dere sa det skulle være ferdig!» er vi forsiktige med å sette dato på ting, forklarer Anfinsen når hun blir spurt om planlagt sluttføring av arbeidet.

Lokalene som er lengst unna er de som måtte settes opp fra grunn, som danselokalet Vollan, Fotogjengens galleri og Knaus. Spesielt Knaus er det mange som venter på at skal gjenåpne, men Anfinsen håper å spre ordet om tålmodighet.

– Det er lenge siden vi la fra oss tanken på at Knaus skulle åpne til Nybygg, men forhåpentligvis kan vi åpne Knaus i løpet av neste semester.

Utenom de nye lokalene så er det fortsatt en del som gjenstår på de eksisterende lokalene også.

– I Origo er det noen sofaer som jeg personlig synes ser grusomme ut, så der skal det komme noe som står mer i stil med resten av lokalet. Vi trodde egentlig vi var ferdige, men med mindre de nye møblene gjør veldig mye så ser det veldig tomt ut.

LES OGSÅ:  Hobbykleptomani dekorerer kollektivet

Vil ikke nedgradere

– Vi trenger også mer inventar i Glassgården og Edgar, for vi har snakket med noen av de ansatte i baren og de mener at det er veldig åpent. Det gamle Edgar ga en veldig lukket hjemmekoselig følelse og det var det folk elsket, sier Anfinsen.

Hun forklarer videre at de har bestilt inn inventar som skal kunne skjerme kaféen i større grad, og dermed forhåpentligvis gjenskape følelsen av gamle Edgar.

– Vi vil jo ikke nedgradere rommet. Edgar var jo en kjempesuksess på det gamle bygget, så vi håper jo at den suksessen kan bli brakt videre til det nye bygget også.

SKP har også fått inn en del klager på belysningen, forteller Anfinsen og sier at dette ikke er slikt det er ment å være, men et resultat av feillevering.

– Det er ikke dritgøy å høre at folk sier at det føles som Realfagsbygget fordi det er så mye betong. Men vi er også selv klar over at det skal bli bedre. Spesielt med belysningen har det vært en del feilleveranser, de vi har nå kan ikke dimmes.

Et annet problem er at Nybygg har et nytt og moderne elektrisk anlegg som kun kan justeres av en ekstern som er godkjent av de som leverer garantien til anlegget.

– I Edgar og oppe i andre etasje er det jo veldig lyst, folk blir edru av å gå inn der fordi det er så lyst, så der må det justeres. Det er noe vi fortsatt jobber med – å få en person som skal fikse det til å komme til Samfundet. Men det er mye byråkrati vi må gjennom før det kan skje.

 LES OGSÅ:  Equinor avsluttar samarbeidet med UKA

Når studentene sover, jobber SKP på Nybygg

Å skulle ferdigstille et uåpnet festlokale er én ting, men nå som Nybygg har åpnet er det fullt av aktivitet på bygget, og dette  tror ikke Anfinsen vil problematisere arbeidet.

Inventar, Nybygg, Samfundet, Studentersamfundet, Møbler, Kontorstol
INNFLYTTINGSPROSESS: Inventaret faller sakte, men sikkert på plass.

– Det blir litt frem og tilbake med bæring, men vi i SKP arbeider hovedsakelig i ukedagene og da er det rolig. På torsdager er det litt mer folk enn mandag, men vi har ikke hatt noe problem med det enda.

Men Edgar er ikke et festlokale i samme ånd som resten av Samfundet, og har gjester selv før det offisielt åpner for dagen klokken 16:00.

– Vi har jo ikke lyst til å jobbe mens folk sitter der, men vi i SKP tar ikke bare ukedagene til våre frivillige, vi tar også helgene, sier hun med et glimt i øyet før hun sier at de er takknemlige både for tålmodighet og tilbakemeldinger, så lenge disse er konstruktive.

– For vi ser også at det ser ut som Realfagsbygget. Vi gjør det, vi er ikke helt blinde for det.

LES OGSÅ:  Jobbet uten kontrakt og lønn for NTNU

Powered by Labrador CMS