BLIR IKKE MER AV DETTE I ÅR: Alle fysiske skoleeksamener ved NTNU etter 15. desember utsettes til over nyttår.
BLIR IKKE MER AV DETTE I ÅR: Alle fysiske skoleeksamener ved NTNU etter 15. desember utsettes til over nyttår.

Eksamen utsettes

NTNU utsetter skoleeksamener til over nyttår som følge av nye smitteverntiltak.

Publisert Sist oppdatert

16/12-21: Saken er oppdatert med kommentar fra NTNU.

«Alle eksamener går som planlagt tirsdag 14. desember. Alle skriftlige skoleeksamener som avholdes 15. desember utsettes til over nyttår, med mulig unntak for nasjonal deleksamen for sykepleiere» er beskjed NTNU gir til alle studenter og faglærere på Innsida mandag kveld.

Avgjørelsen kom etter at NTNU-ledelsen møttes til et møte etter regjeringens pressekonferanse, hvor flere nye tiltak ble innført. Blant annet er digitalundervisning gått fra å være en anbefaling til et krav. Arbeidsgivere oppfordres også til å legge til rette for hjemmekontor der det er mulig.

Gjelder bare skriftlig skoleeksamen

Utsettelsen gjelder bare skriftlig skoleeksamen, slik at hjemmeeksamener og muntlige og praktiske eksamener går som planlagt med mindre de det gjelder får andre beskjeder.

NTNU opplyser videre at de «vil så snart som mulig sende ut info om hva som vil skje med skriftlig skoleeksamen som skal avholdes fra og med 16. desember. Noen av disse vil bli endret til hjemmeeksamen med samme eksamensdato som planlagt. Andre vil bli utsatt til etter nyttår. Du får melding om hva som skjer med din eksamen på Studweb, Blackboard og epost så raskt som mulig».

Tidligste mulige dato for utsatte eksamener er 14. januar.

Får kritikk i kommentarfeltet

Flere reagerer på avgjørelsen, og i NTNUs eget kommentarfelt på Innsida hadde posten med annonseringen av utsettelsen fått over 50 kommentarer sent mandag kveld. Flere retter kritikk mot universitetet for ikke å ha hørt på studenter som har bedt NTNU avlyse fysiske eksamener tidligere.

- Det som er så ufattelig trist er at ingen av studentene blir overrasket over at universitetet deres, som skryter av å være så nyskapende og innovativt, tilsynelatende nok ikke hadde en backup-plan på det alle så komme for over en uke side, heter det i et av innleggene.

- Her burde dere kommet med en beklagelse til studentene som har prøvd å kommunisere dette hele veien, og har fått svar tilbake på at vi bare er late studenter som vil slippe billigst mulig unna, skriver en annen bruker.

Til Universitetsavisa har flere studenter den siste tiden ytret bekymring for å bli smittet på fysiske eksamener. Faglærere har på sin side gitt klar beskjed om at skoleeksamen av faglige årsaker må gjennomføres fysisk.

Under Dusken har bedt NTNU svare på kritikken. I en epost sier universitetet at de følger regjeringens anbefalinger, og sier videre at:

«NTNU forholder seg til anbefalinger fra myndighetene. Vi har samarbeidet tett med kommuneoverlegen og fikk bekreftet i flere omganger at eksamensgjennomføringen med de tiltakene vi hadde planlagt, var trygg. Nå har det kommet nye pålegg fra regjeringen, og da går vi over til plan B.

Vi føler veldig med studentene i denne situasjonen med usikkerhet rundt eksamen. Vi har ikke fanget opp noen kommentarer om at studentene er late eller ønsker å slippe billig unna. Det vi har sagt, er at studentene ikke er entydige i sine tilbakemeldinger og at studentene ønsker seg ulike løsninger for eksamen i den situasjonen vi står i.»

Powered by Labrador CMS