Enkel eplekake

En pen kake som kan bruke opp dine glemte epler, og samtidig gi deg og andre glede i en rolig hjemmehverdag.

Publisert Sist oppdatert

Den klassiske eplekaken er kanskje noe av det enkleste man kan lage, og fortsatt imponere venner og familie. Du kan gjerne bruke gamle epler, ettersom et opphold i ovnen gjør dem både myke og saftige. Kaken kan også toppes med både perlesukker og knuste hasselnøtter for å gjøre den ekstra pen.

Du trenger

  • 200 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 2 egg
  • 1 ½ teskje bakepulver
  • 1 teskje vaniljesukker
  • Kanel og perlesukker
  • 3 epler

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Smør kakeformen med smør eller lignende.
  3. Smelt smøret i ei panne/kasserolle.
  4. Bland det smeltede smøret, sukker og hvetemel i bollen.
  5. Tilsett bakepulver og vaniljesukker, og tilsett eggene når smøret har kjølt seg ned litt.
  6. Bland alt til du får en jevn deig.
  7. Legg deigen i en form.
  8. Skrell eplene dine med en rotskreller, og kutt dem opp i båter. Legg båtene ned i kakedeigen din.
  9. Strø rikelig med kanel og perlesukker på toppen.
  10. Stek i 60 minutter.
  11. Ta ut kaken, og la den hvile 5 til 10 minutter i formen.