Sandra Kolstad var en av de kvinnelige artistene som sto på programmet under Feminalen 2016.
Sandra Kolstad var en av de kvinnelige artistene som sto på programmet under Feminalen 2016.

Det blir fysisk festival i år med Feminalen

Feminalen Festival går av stabelen 23.–25. oktober på Lokal.

Publisert Sist oppdatert

Verker festivalhjertet etter tapet av årets festivalsommer? Klør det i danseføttene etter en real konsert? Dansingen må kanskje avventes litt til da det er sittekonserter som tilbys, men fysisk festival skal det iallefall bli for den som ønsker.

Feminalen Festival inviterer til fest den nest siste helga i oktober, hvor du blant annet kan oppleve artister som Soft Punch, KAMARA, A Million Pineapples og TORA.

Feminalen har siden 2014 kjørt igang festival i Trondheim, med mål om å løfte fram dyktige kvinnelige artister i en mannsdominert bransje.

– Vi fokuserer på progressivitet i bookingprofil, hvor vi løfter fram artister med nyskapende, upolerte, rå og varierte uttrykk og sjangre, med bakgrunn fra ulike miljøer, skriver de i en pressemelding.

Årets festival arrangeres for andre gang på Lokal Bar-Scene-Klubb. Tidligere har festivalen vært arrangert forskjellige steder i Trondheim, men de har siden i fjor lagt sin elsk på Lokal.

I tillegg til konserter tilbyr også Feminalen fagprat og filmvisning. Filmene som vises i år, i samarbeid med Cinemateket, er Billie og Amacing Grace.

– To viktige damer som flyttet grenser for hva det vil si å være en kvinnelig artist, skriver de i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Ønsker å fremme kvinner, både foran og bak kulissene