Det finnes ikke dårlig vær

Nicolas Cage fikk sole seg i glansen til hovedbygningen på Gløshaugen. En sterk kontrast til hva publikum fikk fra værgudene.

Publisert Sist oppdatert

Kristoffer Borgli er en av de mest spennende regissørene vi har. Ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Det var derfor kanskje ikke noen overraskelse at Kosmorama valgte å sette opp hans nyeste film «Dream Scenario» da de skulle sette opp utekino for studentene ved NTNU. Et naturlig valg mener markeds- og kommunikasjonsansvarlig Miriam Frøiland Haug i Kosmorama. 

FORNØYD: Miriam Frøiland Haug, markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Kosmorama, gleder seg over muligheten til å vise fram norsk filmsuksess på Gløshaugen.

– Vi synes det er artig å kunne vise fram en film hvor en norsk regissør har gjort det litt stort internasjonalt. Så er det jo en film om en universitetsprofessor som gjør det relevant for studenter, sier hun. 

Mer film til studentene 

Norsk filminstitutt gir festivaler som Kosmorama støtte for å bevisstgjøre studenter på filmfestivaler over hele landet. Haug syns derfor det er gøy å få til et samarbeid med NTNU for å sette opp en filmvisning. 

– Det er noe vi har hatt lyst til å gjøre veldig lenge, så det er veldig artig å få til å vise film på selveste Gløshaugen. 

OMTANKE: Det ble delt ut sitteunderlag til uforberedte studenter på Kosmorama.

En regntung dag la ikke nødvendigvis noen demper på arrangementet. Det var mange som møtte opp for å se film i regnet. Det hjalp at det var noe mektig med rammen for denne visningen. Lerretet, eller led-skjermen i dette tilfellet, sto plassert på Frimerket rett foran Hovedbygningen, populært kalt «Galtvort». Et ganske spektakulært bakteppe som umiddelbart gjorde hele visningen storslått.

OPTIMIST: Hugo Hegdahl lar ikke litt regn stoppe ham fra en god filmopplevelse.

 Musikkteknologistudenten Hugo Hegdahl er en av dem som tok turen til Gløshaugen til tross for en dyster værmelding. Når det kommer til vær, er han en evig optimist. 

– Det skal vises en skikkelig bra film, og selv om det regner er jeg alltid optimistisk på at det skal bli bedre vær her i Trondheim, forteller han. 

Hegdahl legger litt stolthet i å kunne tåle vær når man er fra Trøndelag.

LES OGSÅ:  Noen betraktninger om Borglis nyeste spillefilm

Powered by Labrador CMS